Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Yemen Âlimler Birliği Başkanı Abdullah ez-Zindani, "Aksa Tufanı'ndan ve Gazze’deki kardeşlerimize yönelik siyonist saldırılardan bir yıl sonra birçok insan soruyor; İslam ümmeti Aksa Tufanı için ne yaptı? İslam ümmeti Gazze’deki kardeşlerimiz için ne yaptı? Ne yazık ki çok az insanın anladığı ve çoğu insanın şaşırdığı acı gerçek şu ki ümmet Gazze'ye ve Aksa Tufanı'na sahip çıkma konusunda zillet içindedir. Bu zillet, toplumun küçük bir kısmı dışında herkesin anlayamadığı bir durum. Çünkü ümmet onlarca yıl önce kısıtlandı. Tüm kesimleriyle kısıtlandı. İmkanları kısıtlandı, araçları kısıtlandı, medyası kısıtlandı." dedi.

"Aksa Tufanı ümmete dinine geri dönüşünü sağladı"

"Ümmeti saran bu zillette karşılık 'İslam ümmeti ne yaptı?' yerine 'Aksa Tufanı ümmete ve insanlığa ne sundu? sorusunu sormak gerekir." diyen Abdullah ez-Zindani "Bir yılın ardından diyorum ki Aksa Tufanı İslam ümmetine ve tüm dünyaya çok şey sundu. Her seviyede ve her alanda büyük katkılar sağladı. Örneğin, halk seviyesinde, ümmete dinine geri dönüşünü sağladı. Ümmete izzetini, onurunu geri kazandırdı. Ümmetin, Allah'ın şu buyruğunu gerçekleştirmesini sağladı; 'Nice az topluluk, Allah'ın izniyle çok kalabalık topluluğa galip gelmiştir.' Bu, kimsenin izni ile değil Allah’ın izni ile oldu. Ne Amerika’nın izniyle ne Güvenlik Konseyi’nin ne ittifakların izniyle ne Arap Birliği’nin ne de İslam İşbirliği Teşkilatı’nın izniyle oldu. Bilakis Allah’a tevekkül ettiğinde sadece Allah’ın izniyle oldu." ifadelerini kullandı.

"Gazze'deki alimler yetiştirdikleri neslin ne kadar büyük işler başardığını gördü"

"Gazze’de yaşananlar, bu insanlara yeniden bir diriliş kazandırdı, dinlerine olan güvenlerini tazeledi." diyen Abdullah ez-Zindani "Onları Allah’a dönüş ve dine sarılma noktasında yeniden bir araya getirdi. Bir alimin anlattığına göre, Ankara'dan İstanbul'a dönerken yanında bazı tercümanlarla birlikte uçaktaymış. Uçakta açık giyimli bir kadın yanlarına gelmiş. Hocayı cübbesi ve sarığıyla görünce tercümana, "Bu hoca Gazze'ye gidiyor galiba, o gidiyorsa ben de onunla gideceğim.' demiş. İşte Aksa Tufanı'nın ümmete nasıl etkisi olduğunu görün. Dini yaşantısı olmayanlara bile nasıl bir dönüş sağladı. Seçkinler, âlimler, öğretmenler ve düşünürler dinlerine daha sıkı sarıldı. Öğretmenlere ve düşünürlere, yaptıkları işlerin değerli olduğunu, ümmete gerçek bir eğitim ve terbiye verdiklerini, Kur'an ve İslam hukuku eğitiminin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Gazze'deki alimler ve Kur'an öğreticilerinin yetiştirdiği neslin ne kadar büyük işler başardığını gördüler. Ümmete izzetini geri kazandırdıklarını fark ettiler. Bu yüzden, ümmetin umutsuzluğa kapılmaması gerektiği, bu çabaların boşa gitmediği anlaşıldı." şeklinde konuştu.

"Aksa Tufanı, İslam dünyasında birçok hükümet ve devletin durumunu etkiledi"

Ankara Üniversitesi öğrencileri Aksa Tufanı'na destek açıklaması yaptı Ankara Üniversitesi öğrencileri Aksa Tufanı'na destek açıklaması yaptı

"Aksa Tufanı, İslam dünyasında birçok hükümet ve devletin durumunu da etkiledi." diyen Abdullah ez-Zindani "Birçok ülke, Yahudilere teslim olma ve uygulama konusunda baskı altındaydı. Bunun sonucunda, kendileri için kötü bir duruma düşmüşlerdi. Artık bu teslimiyete dur diyebildiler. Onları bu yola sürükleyen birçokları, siyonist ve masonik yapıların baskısı altında olduklarını, halklarını kandırdıklarını fark ettiler. Ancak, durmayı başardılar ve onlara 'Böyle olmaz' diyebildiler." dedi.

"Aksa Tufanı, insanlığa onurunu, şerefini ve özgürlüğünü geri kazandırdı"

Abdullah ez-Zindani, sözlerinin sonunda şu ifadelere yer verdi:

"Bu tufan, sadece ümmete değil, tüm dünyaya, sahte medeniyetin gerçek yüzünü ve insanlık adına kurulan ancak insanlıktan uzak olan Batı medeniyetinin gerçeklerini gösterdi. Bu Batı, insan haklarını, özgürlüğü ve demokrasiyi koruduğunu iddia ederek bize nutuklar çekiyordu. Ancak Aksa Tufanı, bu sahtekarlığı ve yalanı ortaya çıkardı. Bu tufan, Avrupa ve Amerika’daki hükümetlere, aslında siyonist ve masonik bir grubun etkisi altında olduklarını, bu grubun kontrolü altına girdiklerini, liderlerinin onların güdümünde hareket ettiğini ve düşüncelerinin kısıtlandığını gösterdi. Sizler sömürge altındasınız, Gazze değil. Bu güçler, dünyayı kontrol etmek için sizi istismar ediyor. İşte Aksa Tufanı, insanlığa onurunu, şerefini ve özgürlüğünü geri kazandırdı. Allah’tan, onlara karşı eksik davrandığımız için bizi hesaba çekmemesini diliyorum. Peygamber Efendimiz Muhammed’e, ailesine ve ashabına salat ve selam olsun." (İLKHA)

Kaynak: ilkha