Dr. Diyetisyen Burcu Kumru Akın, daha pratik ve taşınması kolay olması nedeniyle hem çocukların hem de ailelerin tercih ettiği abur cuburların tüketilmesinin çocuğun gelişimi açısından zararlı olduğunu belirtti. 

"Bu tür yiyecekler, yapay tatlandırıcı ve renklendiriciler içermektedir"

Abur cubur denilen yiyeceklerde bulunan tatlandırıcı ve gıda boyalarının alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğine değinen Akın, "Abur cubur dediğimiz sağlıksız atıştırmalıklar yüksek oranda yağ, şeker, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcı ve renklendiriciler içermektedir. Abur cuburların yüksek oranda tüketimiyle birlikte bu maddeler çocuklarda sağlıklı büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkilemekte, obezite, diyabet, hiperaktivite ve alerjik reaksiyonlar gibi birçok hastalığa yol açabilmektedir." dedi.

"Aileler çocuklarını sağlıklı beslenme konusunda teşvik etmelidir"

Ailelerin çocuklara beslenme konusunda bilinç vermesi gerektiğini dile getiren Akın, "Ayrıca, uzun vadede bağışıklık sistemini zayıflamasına neden olmakta ve çocukların sağlıklı zihinsel gelişimini olumsuz etkilemektedir. Aileler çocuklarını sağlıklı beslenme konusunda teşvik etmelidir. Etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Aileler bu zararlı yiyecekleri, abur cuburları çocuklara ödül olarak vermemelidir." ifadelerini kullandı.

"Mevsiminde taze sebze ve meyveler"

Sebze ve meyvelerin taze olarak mevsiminde tüketilmesinin daha faydalı olduğuna değinen Akın, "Evde sağlıklı atıştırmalıkların hazırlanması, meyve ve kuruyemişlerin beslenmede yer alması önemlidir.  Sağlıklı ve dengeli beslenmek için mevsiminde taze sebze ve meyveler, sağlıklı proteinler, tam tahıllar ve süt ürünleri tüketilmelidir. Bu sayede çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi en iyi şekilde sürdürülebilir. Sağlıklı beslenme bütün aile bireyleri tarafından benimsenmeli ve yaşam tarzı haline getirilmelidir.  Unutulmamalıdır ki sağlıklı beslenme, sağlıklı bir gelecek demektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İş yerlerinde yılda en az iki kez tatbikat yapılmalı! İş yerlerinde yılda en az iki kez tatbikat yapılmalı!
Kaynak: ilkha