Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Lübnan'da sağlık hizmetlerine yönelik 23 saldırıyı doğruladıklarını, saldırılarda 72 sağlık çalışanı ve hastanın öldüğünü, 43'ünün ise yaralandığını belirtti. 

Ghebreyesus, Lübnan'da sağlık tesislerine yönelik saldırıların devam ettiğini, özellikle ülkenin güneyinde yoğun bombardıman ve güvensiz ortam nedeniyle kapanmak zorunda kalan sağlık tesisi sayısının arttığını söyleyerek, "Çatışmalardan etkilenen bölgelerdeki sağlık ocaklarının neredeyse yarısı artık kapalı. 6 hastane tamamen, 5 hastane ise kısmen boşaltıldı." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Ürdün'de Kralı 2. Abdullah ile görüştü İran Dışişleri Bakanı Erakçi Ürdün'de Kralı 2. Abdullah ile görüştü

Lübnan Sağlık Bakanlığının bugün ülkenin kuzeyinde bir kolera vakasını doğruladığını hatırlatan Ghebreyesus, DSÖ'nün gözetim ve temas takibini güçlendirmek için kolera hazırlık ve müdahale planını başlattığını ifade etti.

Ghebreyesus, Gazze'nin kuzeyinde artan şiddetin, insani yardım misyonlarının yiyecek ve tıbbi malzeme ulaştırmasını engellediğini kaydetti.

Ekimin ilk yarısında Gazze'nin kuzeyi için görevlendirilen 54 Birleşmiş Milletler (BM) misyonundan yalnızca birisinin başarıyla tamamlandığını, diğerlerinin reddedilip iptal veya engellendiğini belirteren Ghebreyesus, "israil'den, yardıma acilen ihtiyaç duyanlara ulaşabilmemiz için DSÖ ve ortaklarına, Gazze'nin kuzeyine erişim izni vermesini istiyoruz." dedi.

Gazze'de sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların devam ettiğini vurgulayan Ghebreyesus, 14 Ekim'de Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nin saldırıya uğradığını ve marttan bu yana bu hastanenin 8 kez saldırıya uğradığını bildirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha