6 Şubat 2023'te yaşanan depremler dolayısıyla yıkılan veya güçlendirme kararı verilen okulların ikili eğitim yaptıklarını hatırlatan Demir, "İkili eğitim yapan okullarda derslik sayılarının eksikliğinden ve ara sınıflarda ve son sınıflarda okuyan öğrencilerin sayılarının azalmasından dolayı sınıflar birleştirilmiş buna bağlı olarak okullardaki ders yükü azalmıştır. Ancak yürütülen yeniden inşa çalışmaları ve güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmının sergilenen üstün gayretler neticesinde yakın zamanda tamamlanacak olması hem il dışına giden öğrencilerimizin dönüşünü hızlandıracak hem de birleştirilen sınıfların normal düzende eğitim öğretime geçişini sağlayacaktır. Bu sebeple öğretmen ihtiyacını tekrar gündeme gelecektir." dedi.

"Deprem bölgesi muaf tutulmalıdır"

Norm fazlası ve ihtiyaç fazlası durumunda bulunan öğretmenler için yayınlanan genelgeye değinen Demir, "Öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamaması için Milli Eğitim Bakanlığının 2024/57 sayılı 'İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler' konulu genelgesi uygulanırken deprem bölgesi muaf tutulmalıdır. Çünkü konteyner kentler ve prefabrik evler geçici yaşam merkezleri olduğundan birçok okulun öğrenci sayıları sürekli değişkenlik göstermektedir. Yerinde dönüşümler, güçlendirme çalışmalarında sona gelinmiş okullar, İndere ve Örenli bölgesinde yapılan konutlar ve okullar tamamlanana kadar norm kadro fazlası öğretmenler bulundukları ilçe içerisinde görevlendirme ile görevlerine devam etmeli ve öğretmenlerimizin farklı ilçelere resen atanmasının önüne geçilmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Coşkun: Eğitim-öğretim ortamlarının hazırlanması için ilgili kesimlerin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor Coşkun: Eğitim-öğretim ortamlarının hazırlanması için ilgili kesimlerin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor
Kaynak: ilkha