Diyarbakır'ın Ergani ile Çermik ilçeleri arasındaki 90 kilometrelik yolda bir süredir asfalt yapım çalışması başlatılmış. İddialara göre bir ayı aşkın süredir yapımına başlanan yolda sadece 2 iş makinasıyla çalışmalar yürütülüyor.

Gerekli yapım çalışmalarının hızlandırılmaması tepkilere neden olurken sürücüler başta olmak üzere yol çevresindeki aileler ile yakında çalışan tarım işçileri oluşan tozdan olumsuz etkileniyor.

Yaşadıkları sorunu dile getiren Ergani-Çermik yolcu taşımacılığı yapan sürücüler, yaklaşık 15 kilometrelik yolda yapımına başlanan çalışmanın ağır ilerlediğini, oluşan tozdan dolayı yolcuların o güzergahı kullanmak istemediklerinden dolayı müşteri kaybı yaşadıklarını, olumsuz şartlardan ötürü araçlarında sürekli arızalar oluştuğunu dile getirerek söz konusu yol çalışmasının bir an önce tamamlanması hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Mehmet Ali Varol

"Çalışmaları hızlandırmalarını ve bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz"

Ergani-Çermik yolcu taşımacılığı yapan sürücülerden Mehmet Ali Varol, kötü yol koşullarından kaynaklı aracında 6 bin TL'lik arıza oluştuğunu belirterek, "Yaklaşık bir aydır Ergani-Çermik yolunda çalışma var ama sadece bir greyder ve kamyon çalışıyor. Toz topraktan geçilmiyor. Aracım 2 kez makas attı, 6 bin TL zararım oldu. Her gün arkadaşlarımız yolda kalıyor, araç tekerlekleri patlıyor, aracımızla beraber yolcularımız toz içerisinde kalıyor. Çalışmaları hızlandırmalarını ve bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Tek talebimiz yolumuzun yapılmasıdır. Şu an 15 kilometre boyunca yol kazınmış ve ilk kez bu kadar mesafenin tek seferde kazıldığına şahit oluyorum." dedi.

Ebubekir Budak

Yol çalışmasından dolayı işlerinin ciddi oranda aksadığını dile getiren Ebubekir Budak, "Biz istiyoruz ki biran evvel bu yol çalışması bitsin. Sadece 2 tane iş makinası çalışma yapıyor, araç sayılarını arttırıp bizi bu dertten erken kurtarsınlar. Bir tır bizi solladığında toz ve dumanlar içerinde kalıyoruz. Yolcularda bu durumdan rahatsız oluyor. Bu yol çalışmasından dolayı yolcularımızda azalma oldu. Eskiden 40 araba çalışıyordu bu sayı 15'e düşmüş. Ergani-Çermik yolu tozlu olduğu için kimse kaplıcalara da artık gitmiyor." ifadelerini kullandı.

Nihat Yüksel

Samsun'da taş ocağında patlama: 4 yaralı Samsun'da taş ocağında patlama: 4 yaralı

"Buradaki tarım işçileriyle beraber yol çevresindeki evler de perişan durumda"

Ergani-Çermik yolunda yaklaşık 10 senedir yapım çalışmaları belli süre aralıklarla tekrarlandığını kaydeden Nihat Yüksel, kaplıcalarıyla bilinen Çermik için büyük bir aksaklık olduğunu söyledi.

Yüksel, "Çermik turistik bir ilçemizdir. Geleni-gideni çok. Herkes bu yoldan mustarip. Son 2-3 aydır sözde yol yapım faaliyeti var ama çalışma yapılmıyor. Buradaki tarım işçileriyle beraber yol çevresindeki evler de perişan durumda. Kaç seferdir durumu iletmemize rağmen ilgilenen olmadı. Bir an önce bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha