Almanya'da ikamet eden Bulgaristan asıllı Mılena Dzhambazova (48), Malatya'nın Hekimhan ilçesi ziyaretleri sırasında İlçe Müftülüğünü de ziyaret ederek Kelime-i Şahadet getirip, Müslüman oldu.

Hristiyan iken hür iradesiyle Müslüman olmak istediğini belirten Mılena Dzhambazova için Hekimhan İlçe Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Bursa’nın o mahallesi suçun merkezi oldu Bursa’nın o mahallesi suçun merkezi oldu

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim, İlçe Müftüsü Mehmet Salih Genç'in kısa sohbetinin ardından Mılena Dzhambazova, Kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Şahitler huzurunda İslam'a girdikten sonra kendisine Gülümser ismiyle hitap edilmesini isteyen Mılena'nın Müslüman olduğu esnada duygulu anlar yaşadı.

Ezan-ı Muhammediden çok etkilenip duygulandığını, Ezanın kendisini mutlu ve huzurlu kıldığını belirten Mılena, bunun yanı sıra; Müslümanların içkiden uzak kalışları, birbirlerine karşı saygı ve hürmette bulunmaları, ahlâkî erdeme sahip olmaları da dikkatini celb ettiği, bu vesileyle Müslüman olmak istediğini ifade etti.

Hekimhan İlçe Müftüsü Mehmet Salih Genç, Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığı, İslam karşıtı kara propaganda, ırkçı yaklaşımlar ve ayrımcılığa rağmen fıtrat dini, hayat dini olan İslam'ı seçerek Müslüman olan Gülümser Hanım'ı tebrik etti.

Genç, "Allah katında tek makbul din İslam'dır. İman esasları hiç değişmemiş ve hep günceldir. Ezan ise kurtuluşa davettir. İslam'a girmekle bundan önceki günahlarınız affolunmuş, hayatınızda yepyeni bir sayfa açtınız. Dolayısıyla Allah'ın farz kıldığı ibadetleri yerine getirmeniz gerekir.  Bundan sonra bizim öz kardeşimizsiniz. Bu dünya geçici ahiret ise kalıcıdır. Ve Müslümanlar mutlaka cennete girecektir."

Dua ile biten merasimin ardında Gülümser Hanım'a hatıra olarak "İhtida Belgesi (Müslüman olma belgesi), Kur'an-ı Kerim ve Meali, ilmihal, İhtida Öyküleri" adlı kitaplar takdim edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha