PCG sözcüsü Tümamiral Armando Balilo, petrol tankeri MTKR Jason Bradley'in cumartesi günü yerel saatle 17.00 civarında Mariveles kasabası açıklarında battığını söyledi.

Balilo, üç sahil güvenlik gemisinin kaza yerine gittiğini ve batık geminin varlığı ile bölgede bir petrol sızıntısı ve petrol parıltısı olduğunu doğruladığını söyledi.

Balilo, "Petrol parıltısının yayılmamasını sağlamak için bölgeye bir petrol bomu yerleştirildiğini" bildirdi.

Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı

Bataan eyaletindeki PCG istasyon komutanlığını vekaleten yürüten PCG Yarbay Michael John Encina, MTKR Jason Bradley'in kargo taşımadığını ve bunun yerine sadece çalışma yakıtı taşıdığını söyledi.

Encina, kurtarma çalışmalarının yakında başlayacağını ve bir veya iki hafta sürmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Bu arada Balilo, Perşembe günü Bataan eyaletindeki Limay kasabası açıklarında ilk olarak batan Filipin tankerinden endüstriyel yakıt yağının sifonlanmasının, dalgıçların tankerdeki dokuz tankın sızdıran vanalarını kapatması nedeniyle gecikeceğini söyledi.

Dalgıçların Pazartesi günü dokuz sızdıran vanayı kapatmayı bitirmeleri ve böylece sifonlamanın Salı günü devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Balilo, ilk batık tankerden gelen petrol parıltısının Bulacan eyaletindeki Hagonoy kasabasının sularına ulaştığını söyledi. Ancak petrol sızıntılarının miktarının yönetilebilir olduğunu yineledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha