HAMAS, konu hakkında yaptığı açıklamada, Lübnan topraklarının çeşitli bölgelerinde iletişim ekipmanlarını, sivil ve hizmet tesislerini patlatarak Lübnan vatandaşlarını hedef alan ve direniş savaşçıları ile sivil arasında ayrım yapmaksızın binlerce vatandaşın yaralanmasına ve bir kısmının tüm yasa ve geleneklere meydan okuyan bir suçla şehit edilmesine yol açan ciddi bombalama suçunun sonuçlarından tamamen syonist işgali sorumlu tuttu.

Hareket, bu terörist eylemin, bölgeye yönelik kapsamlı siyonist saldırganlık ve işgal hükümetinin, faşist suçlarını örtbas eden Amerikan desteğiyle donanmış politikası ve suçu çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Bu canice saldırının terörist işgal birimini yalnızca daha fazla başarısızlığa ve yenilgiye uğratacağını kaydeden HAMAS, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HAMAS, "faşist işgalin suçlarının özgür halklarımızın kararlılığını zayıflatmayacağını ve direniş iradesini kırmayacağını vurguluyoruz." ifadesine yer verdi.

İslami Cihad Hareketi ise çağrı cihazlarının patlatılması suretiyle gerçekleştirilen saldırının, "hain niyetle önceden tasarlanmış evlerinde güvende olan çok sayıda sivile ciddi zarar veren, tanımlanmış bir savaş suçu" olduğunu bildirdi.

Hareket, "Düşmanın, akıl savaşı ve psikolojik savaş çerçevesinde istese bile bu seçeneğe başvurması, Filistin halkını desteklemek için birden fazla cepheden aldığı darbelerin ardından sahip olduğu seçeneklerin ne kadar hayal kırıklığı ve dar olduğunu gösteriyor." dedi.

Buna karşılık, Filistin'deki direniş komiteleri de siyonistlerin kardeş Lübnan halkına karşı işlediği ve çok sayıda şehit ve yüzlerce yaralı ve yaralıya yol açan barbarca suçu kınadı. Komiteler, "korkunç siyonist suçun, devam eden Aksa Tufanı Savaşı sırasında siyonist ordunun, Lübnan destek cephesini durdurmadaki büyük başarısızlığının bir sonucu olduğunu" vurguladı.

"Lübnan ve Suriye'deki İslami direnişin bu hain darbeyi karşılayabilecek ve sonuçlarını hızla kontrol altına alabilecek kapasitede olduğuna inancımız tamdır. Düşmana, suçun büyüklüğü ve direnişçilerin aileleri başta olmak üzere sivillerin evlerinde hedef alınmasıyla orantılı olarak karşılık verilecektir.”

Filistin Mücahit Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi de birer açıklama yaparak saldırıyı kınadı ve Hizbullah'a desteğini bildirdi.

Myanmar''da Yagi Tayfunu nedeniyle ölü sayısı 268'e yükseldi Myanmar''da Yagi Tayfunu nedeniyle ölü sayısı 268'e yükseldi

Lübnan Hizbullahı, Sağlık Bakanlığına göre en az 9 kişinin şehit olduğu, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı çağrı cihazı patlamalarından işgali sorumlu tutarak karşılık vereceklerini vurguladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha