Gazze'de 7 Ekim'den buyan yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen dünyanın sessizliğini koruduğunu dile getiren vatandaşlar bu zulmün son bulması için gerekli adımların atılması için harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

"Sözün bittiği yerdeyiz"

Filistin'in gündemden düşmemesi için çabalanması gerektiğini dile getiren vatandaşlardan Habip Bozan, "Aslında sözün bittiği yerdeyiz. Dünyada iki kesim var. Biri iyi insanlar, biri de kötü insanlar. Sözüm ona İslam dünyasında bir takım devletler, güçler, kuruluşla iyi bir imtihan vermiyorlar. Ama yeryüzünde vicdanı kararmamış olan, dünyanın değişik yerlerinde insanlar, on ikinci ayına giren bu katliamda ve sadece çocukların ve sivillerin katledildiği, bütün uluslararası hukukun, insani ve İslami bütün değerlerin ayaklar altına alındığı bir durumda ancak insanlığın vicdanına insan sığınıyor. Bu anlamda bizim Müslüman dünyası olarak insanlığa bakarken öyle değerlendirmemiz lazımdır. insanların başı açık veya dindarlığından ziyade Gazze konusundaki duruşuna göre değerlendirmemiz lazımdır. Bu insanların duruşu çok önemlidir." dedi.

"Gündemde tutmamız önemli bir vazifemizdir"

Zulmün unutturulmaması gerektiğine vurgu yapan Adıyaman Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Abdulkerim Işık, "Filistin'de yaşanan o zulmü sürekli gündemde tutmamız önemli bir vazifemizdir. Oraya kadar elimizin ulaşmaması, elimizin varamaması görevimizin olmadığı anlamına gelmiyor. Biz dünya üzerindeki herkesi bu zulümden haberdar etmeye mecburuz. Bir kul olarak temel vazifemizin bu olduğunu düşünüyoruz. Filistin'deki mücadelede mazlumların, Gazze'nin yanındayız. Onları destekliyoruz sonuna kadar. Ancak bu mesajımızın canlı kalması için sürekli eylemlilik halinde olmamız, sürekli Filistin'i gündemde tutmamız gerekiyor. Filistin halkının yanında olduğumuzu, Gazze mücadelesini desteklediğimizi ve her halükarda HAMAS'ın yiğit mücahitlerinin kendilerini ortaya koyduklarını teyit ediyoruz."  ifadelerini kullandı.

"Maalesef sınıfta kaldık"

Terör rejiminin son 24 saatte Gazze'de düzenlediği saldırılarda 34 kişi şehit oldu Terör rejiminin son 24 saatte Gazze'de düzenlediği saldırılarda 34 kişi şehit oldu

Müslümanlar Gazze konusunda sınıfta kaldığına dikkat çeken Filistin konusunda duyarlı vatandaşlardan Kadir Özşahin, "Müslümanlar olarak Gazze konusunda maalesef sınıfta kaldık. Bir Avrupalı kadar, bir Amerikalı kadar duyarlı olamadık. Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizi gündeme getirmemiz lazımdır. Filistin ve Gazze'yi gündemden düşürmememiz lazımdır. gerekişe gecemizi gündüzümüze katıp meydanlarda olmamız lazımdır. Ben buradan 57 Müslüman devletlerin liderlerine de seslenmek istiyorum: Onlarında en azından bazı cesaretli liderler yapmalarını bekliyorum." şeklinde konuştu.

"Bir gevşeme söz konusudur"

Gazze konusunun gündemden düştüğünü dile getiren Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ergen, "Buradan bütün dünya Müslümanlarına ve ülkemizdeki bütün Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum: Kesinlikle konuya ilişkin davamızın arkasında durmalıyız. Son zamanlarda bir gevşeme söz konusudur. STK'larıyla, siyasi partileriyle tüm vatandaşlarımızla beraber ülkemizi savunuyormuş gibi kesinlikle Filistin'i savunmamız gerektiğine inanıyorum. Konuya ilişkin olarak bütün halkımızın uyanması lazımdır. İsraillin bugün Filistin'de, Gazze'de hatta bugün Lübnan'da zamanla Suriye ve bizim ülkemize gelmesini önlemek için önlem almamız lazımdır. tüm milletimizi Gazze konusunda uyanık olmaya devam ediyorum." dedi.

"Boykota devam edeceğiz"

Boykotun önemine değinen Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir, "Bizler Müslümanlar olarak özellikle boykota devam edeceğiz. Tüm Müslüman ülkeler israilin bu zulmüne, Amerika'nın ve İngiltere'nin israile olan desteğini kırmak için mutlaka bir adım atmalı ve gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Katil israil kadın, çocuk, yaşlı, hasta demeden on bir ayı aşkın süredir zulmüne devam ediyor. Artık biz Müslümanlar gıyabi cenaze namazlarıyla, boykot eylemleriyle, basın açıklamalarıyla değil, Gazze'de güzel günlerin geldiği açıklamalarla bir araya gelmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha