Filistin direniş grupları, Heniyye’ye düzenlenen suikastı kınamak için genel grev ve protesto gösterileri çağrısında bulundu.

Direniş grupları, işgal çetesinin korkakça gerçekleştirdiği suikastın Filistin halkının iradesini ve direnişini kıramayacağını, özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuşana kadar haklarına ve sabitelerine bağlı kalma azmini güçlendireceğini ifade ettiler.

Filistin Parlamentosu da yayınladığı bildiride, suikastın tüm çirkinliğine rağmen Filistin halkının direnişini artıracağını söyledi.

Gazze’de yenilen korkak işgal çetesinin, canlarını Allah yolunda feda eden liderleri şehit ederek zafer kazanamayacağını belirten Filistin Parlamentosu, Heniyye’nin hayatının Allah yolunda fedakârlık ve Filistin davasına destekle dolu olduğunu kaydetti.

Filistin hükümeti de Heniyye’ye düzenlenen suikastı kınayarak Filistinli gruplara birlik ve bütünlük çağrısında bulundu.

 Fetih hareketi, Heniyye’nin suikastla şehit edilmesini "menfur bir cinayet ve korkakça bir eylem” olarak nitelerken, İslami Cihad Hareketi de Filistin halkının direnişini sürdüreceğini belirterek HAMAS’a başsağlığı diledi.

 Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Heniyye’nin Filistin halkının varlığını koruma mücadelesinde şehitlerin yolundan gittiğini dile getirirken, Filistin Ulusal Girişimi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, Filistin halkının daima vatanseverliği ve dürüstlüğüyle temeyyüz eden seçkin bir komutanı kaybettiğini söyledi.

Batı Şeria'da ise halk genel greve gitti. (İLKHA)

ABD, Mısır ve Irak'tan ortak deniz tatbikatı ABD, Mısır ve Irak'tan ortak deniz tatbikatı
Kaynak: ilkha