Antep fıstığı üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip olan ve "fıstığın başkenti" Gaziantep'te bu yıl rekoltenin yüksek olması hırsızları cezbediyor.

Malatya'da 2 ayrı kaza: 3 yaralı Malatya'da 2 ayrı kaza: 3 yaralı

Türkiye'de fıstık üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde havaların iyice ısınmasının ardından çiftçileri hem hasat telaşı hem de hırsızlık endişesi sardı.

Olay, Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesine bağlı kırsal Bilek (Güreniz) Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, havanın kararmasını fırsat bilen şüpheliler, fıstık tarlasına girerek çuvallarını doldurmaya başladı. Bölgede bulunan fıstık bekçileri, şüphelileri fark ederek durumu Arıl Jandarma Karakol Komutanlığı'na bildirilmesi üzerine, bölgeye intikal eden ekipler hırsızları suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Hırsızlık vakasını önleyen fıstık bekçilerinden Ömer N., "Yeşil altın olarak da bilinen ve bu sezon rekoltenin yüksek olduğu Antep fıstığı hasadı yaklaştı. Bu durum hırsızların iştahını kabartıyor. Biz de gece gündüz demeden hırsızlık vakalarını önlemek için çabalıyoruz. Bugün de gece geç saatlerde fıstık tarlalarına girmeye çalışan hırsızları suçüstü yakalayarak Jandarma ekiplerine teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Yapılan incelemede yakalanan şüphelilerin suç dosyasının kabarık olduğu ve çeşitli suçlardan arandığı ortaya çıktı. Adli mercilere sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha