Cuma gecesi Olimpiyatların açılış töreninin yapıldığı başkentin kuzey, güneybatı ve doğusunda stratejik olarak seçilen kavşaklardaki kablo kutularına yönelik kundaklama saldırılarının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Demiryolu işçileri güvenlik ekipmanlarını imha etmeye yönelik dördüncü girişimi engellerken SNCF demir yolu şirketi bunu "büyük bir saldırı" olarak nitelendirdi.

Başbakan Gabriel Attal, X'te yaptığı paylaşımda, "İstihbarat servislerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz, bu suç eylemlerinin faillerini bulup cezalandırmak için harekete geçti" ifadelerini kullanarak saldırıları "hazırlıklı ve koordineli sabotaj eylemleri" olarak niteledi.

Paris'ten Fransa'nın birçok noktasına yapılan seferlerde toplu iptaller ve gecikmeler yaşandı.

Kenya'da okul yangınında 17 öğrenci hayatını kaybetti Kenya'da okul yangınında 17 öğrenci hayatını kaybetti

Eurostar şirketi, Londra, Paris, Brüksel ve Amsterdam arasındaki trenlerinin yaklaşık dörtte birini iptal ettiğini söyledi. Hafta sonu trenlerin yaklaşık beşte birinin iptal edileceğini ve tüm hizmetlerin gecikmelerle karşılaşacağını öngördü.

İngiliz Başbakanı Keir Starmer, Olimpiyat törenine yüksek hızlı tren yerine uçağa binmek zorunda kaldı. SNCF, ABD takım üyeleri de dahil olmak üzere Olimpiyat sporcularını Paris'e getiren dört özel trenin yola çıktığını söyledi.

Fransa'nın en yoğun tatil seyahat hafta sonlarından birinin Olimpiyatların başlangıcıyla çakışmasıyla SNCF, saldırıya uğrayan hatlarda Cumartesi ve Pazar günü trenlerin yaklaşık dörtte birinin iptal edileceğini söyledi. Çalışan trenler gecikmelerle karşı karşıya kalacak.

Cuma günü yaklaşık 250 bin yolcunun etkilendiği tahmin ediliyor. Ulaştırma bakan yardımcısı Patrice Vergriete, üç gün boyunca 800 in kişinin olumsuzluklarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha