Şehid İsmail Heniyye’nin şehadeti ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Gazeteci-Yazar Yel, Şehid İsmail Heniyye’nin şehadetiyle beraber haçlı-siyonizm ittifakı, İslam cephesine karşı yeni bir aşamaya geçtiğini ve İslam ümmetinin vereceği tepkiyi test ettiklerini belirtti.

Yel, "Kamuoyuna şunu net bir şekilde ifade edelim; biz bir savaşın ortasındayız. Sadece Filistinlileri ilgilendiren bir savaş değil. Tüm Müslümanları, insanlığı ilgilendiren bir savaş söz konusudur. Büyük bir İslam aliminin, mücahidin, şehidin deyişiyle 'Bu dava çok büyüktür. En iyilerimizi feda etmemiz lazım.' Allah yolunda küfre ve zulme karşı olan savaşta, İsmail’imizi feda ettik.” diye konuştu.

“Haçlı-siyonizm ittifakı, İslam cephesine karşı yeni bir aşamaya geçti”

Yel, "Bir komutan şehit olur. Onun yerine başka bir komutan gelir. Şehit İsmail Heniyye’nin söylediği gibi 'bir güzel insan giderse, onun yerine başka güzel bir insan gelir.' Biz buna inanıyoruz. Dolayısıyla şimdi ortada çok ciddi bir savaş söz konusu iken, milletin hiçbir ferdi ve aynı zamanda insanlık ailesinin hiçbir mensubu hiçbir şey olmamış gibi davranmamalıdır. Özellikle şehit İsmail Heniyye’nin şehadetiyle beraber haçlı-siyonizm ittifakı, İslam cephesine karşı yeni bir aşamaya geçti. İslam ümmetinin bunun gibi büyük olaylar karşısında nasıl tepki vereceği noktasında bizim reflekslerimizi ve hassasiyetlerimizi test ediyor. Emin olun ki burada gereken tavrı, reaksiyonu, Muhammedî duruşu ortaya koymayacak olursak, bunu başka cüretkâr adımlar takip edecek ve başka insanlara karşı suikastler düzenlenecektir.” şeklinde konuştu.

“Bu yolda niceleri şehit olup nice bedeller ödeyeceğiz”

"siyonizm çetesi için sınır yoktur." diyen Yel, son olarak şunları aktardı:

Marmaray ve metrobüsün birbirine bağlayan üst geçit vatandaşları tedirgin ediyor Marmaray ve metrobüsün birbirine bağlayan üst geçit vatandaşları tedirgin ediyor

"Kural yoktur, kaide yoktur. Onların anladıkları tek güç savaştır. Tek güç onlara karşı askeri bir gücün, direnişin ortaya konulmasıdır. Anladıkları tek şey budur. O halde diyoruz ki bugüne kadar İslam ümmeti birçok yöntem denedi. Ama bu yöntemlerle siyonistleri durduramadılarsa ki onların duracakları da gözükmüyor. Bugünden sonra mü’minler her şeylerini koyarak bu cephede nitelikli bir savaş vermek durumundadırlar. Bu yolda niceleri şehit olup nice bedeller ödeyeceğiz. Bu savaş hepimizin savaşıdır. Biz topyekûn bir savaşın içerisindeyiz. Allah'ın izniyle diyoruz ki son nefesimize ve son damlamıza kadar biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu yolda sadece Filistinli kardeşlerimiz değil, bütün İslam ümmeti bu yükü omuzlamalıdır. Altını çizerek tekrar ediyoruz bu savaş hepimizin savaşıdır. Biz düştüğümüz yerden kalkmasını bilen bir topluluğuz. Dizlerimizin üzerine asla çökmeyiz. Tekrar ayağa kalkar mücadeleye devam eder ve küllerimizden tekrar doğarız. En kül halinde olduğumuz durumda bile birisi o küle üflediği zaman onun altında büyük bir kor ateş olduğunu elbette ki görecektir." (İLKHA)

Kaynak: ilkha