Gaziantep Valiliği, öğrencilere yönelik eğitim süresi güncellemesi yaptı. Valilik, ikili eğitim yapan okullarda anaokulları için etkinlik süresini 50 dakikadan 45 dakikaya, ilk ve ortaokullarda ise ders süresini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürme kararı aldığını açıkladı.

Bebek ölümleri için Araştırma Komisyonu kararı Resmi Gazete'de Bebek ölümleri için Araştırma Komisyonu kararı Resmi Gazete'de

Bu düzenleme ile öğrencilerin gün ışığından daha fazla yararlanması hedefleniyor. Valilik, öğrencilerin aydınlık yarınlara adım atarken, yolculuklarına güneşi de yol arkadaşı yapmalarını dilediğini belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Kemal Çeber, "Sevgili öğrencilerim, sizler eğitim yuvalarınızda aydınlık yarınlara yürürken, bizler de gün ışığından daha fazla faydalanmanız için bir düzenleme yapıyoruz. İkili eğitim uygulayan okullarımızda anaokulları için etkinlik süresini 50 dakikadan 45 dakikaya, ilkokul ve ortaokullar için ders süresini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürme kararı aldık. Günü, güneşi yol arkadaşı yapacağınız okul günlerinde yolunuz ve zihniniz açık olsun. Size duyduğumuz sevgi ve güven her daim gönlünüzde olsun.” dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha