Gazze'de 9 ayı aşkın süredir sürdürülen soykırım ve karşısındaki kutlu direniş münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti, bu yıl düzenlenen aşura programının temasını "Kerbela'dan Gazze'ye Hüseyni Direniş” olarak belirledi.

"Kerbela'dan Gazze'ye Hüseyni Direniş " temalı etkinlik Şahinbey Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda halkın yoğun katılımıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve ezgilerle başlayan program katılımcıları duygulandırdı.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını Gaziantep Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Müslüm Yıldız gerçekleştirdi.

Yıldız, “Muharrem denilince, aşure denenince ümmetin hatırına yaşanan Kerbela hadisesi gelmektedir. Kerbela, ümmetin izzet, onur, adalet, özgürlük, kahramanlık ve Allah için canını feda etme günüdür.  Resulullah'ın ciğer paresi, Cennet gençlerinin efendisi Hz Hüseyin, dedesi Resulullah’ın dinini tehlikede görünce canını ve tüm ailesini feda etme pahasına meydanlara indi ve ey kılıçlar Resulullah’ın dedemin dini ayakta kalacaksa alın bedenimi parçalayın, bütün kanımı dökün diye haykırmıştır. Tarih boyunca nice kahramanlar, nice Hüseyinler, nice İzzet sahibi topluluklar, imam Hüseyin'in bu şiarını kendilerine rehber edinmişlerdir.” dedi.

Yıldız, “Gelelim çağın kerbelası Gazze'ye, günümüzde de Hz Hüseyin'in direniş şiarını rehber edinip zillet ve esarete boyun eğmeyen Kahraman toplumları mevcuttur. Bu toplulukların en seçkinlerinden biri de kuşkusuz şu an Gazze'de bulunan Gazze’nin halkıdır. Bugün Gazze çağdaş bir kerbeladır tüm Filistin toprakları Kerbela çölüne dönmüş durumdadır. Filistin, Gazze, Ramallah, Kudüs ve cenin topyekûn bir kerbu bela olmuştur. Tüm şeytani güçlerin maddi ve manevi desteğini arkasına alan emperyalist güçler tarafından en modern ve ölümcül silahlarla donatılan Siyonist Yahudiler İslam dünyasının derin sessizliği ve kahredici gafleti altında Filistin halkına, Gazze halkına ölüm kusturmaktadır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Eygi açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Eygi açıklaması

Program okunan ilahiler ve ezgiler eşliğinde devam etti.

Kerbelanın önemi ve günümüz Gazze’si ile bağlantısı hakkında konuşma gerçekleştiren Eğitimci İbrahim Yaz, “Kerbela denilince, Hüseyin denilince duygulanıyoruz. Hz Hüseyin'in Kerbela ’da vermiş olduğu mesajdan asırlardır İslam ümmeti dersler alıyor dersler çıkartıyor.

Doğrusu Kerbela hem bir derstir hem de bir derttir eğer Ümmet gerekli dersleri çıkartmış olsaydı biz bugün belki Gazzeleri yaşamazdık. Endülüs’ü, gırnatayı yaşamazdık. Bağdat’a Moğolların katliamını yaşamazdık ama Allah o dönemin en iyisini seçerek bizlere dersler verdi. Cedi olan Hazreti Peygamber aleyhisselatu vesselam'ın mesajını kanı pahasına canın pahasına evladı iyali pahasına nasıl koruduğunu bütün Müslümanlara bütün ümmete gösterdi.” dedi.

Eğitimci Yaz, “Bugün Gazellilerin çağrısına cevap veremeyen bir suyu bile İsrail'den izin almadan içeriye bırakamayan biz Müslümanların kufelilerden ne farkı var. Bizim öyle mazeretlerimiz oldu ki farkında değiliz. Kufelileştik öyle bir hale geldik ki ziyadan korkudan dolayı hazreti Hüseyin'e nasıl ki kufeliler yardım etmediyse, Ümmet kendi firavunların dan, kendi ziyadlarından, kendi yezidlerinden o kadar ki korkuyor Gazze'ye el bile uzatamıyor ne acı değil mi. Kerbela’da olsaydık Hüseyin'in yanında olacaktık diyoruz ama Kerbela yanı başımızda. İşte Hüseyin işte Yahya Sinvar işte Hüseyin işte Ebu Ubeyd’e işte Hüseyin işte Muhammed Dayf işte Kerbela yarenleri işte Gazze yarenleri. Hak belli Batıl belli hakkın safında savaşmak mücadele etmek ancak Hüseyin’ce olur.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen program yapılan duaların ardından sona erdi.  (İLKHA)

Kaynak: ilkha