Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonuna ait Vicdan Gemisi'nin Filistin farkındalığı için yapacağı sefer bir süredir engelleniyor ve gemiye kalkış izni verilmiyordu. Limanda demirli kalmak zorunda kalan gemi için Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği harekete geçti.

Üsküdar’da bulunan İstanbul Haydarpaşa Limanı’nın C Kapısı önünde bir araya gelen Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ve bir grup aktivist; Gazze’ye yardım götürmesi planlanan Vicdan Gemisi’nin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yola çıkmasının engellendiği iddiasıyla dün akşam saatlerinden beri eylem düzenliyor.

Liman önünde kendilerini zincirlere kelepçe ile bağlayan aktivistler, gemi için gerekli izinler sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, yaptıkları eylemle ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Normalde bu işlemler sadece 15 dakika sürmesine rağmen bize günlerdir cevap verilmedi”

Mavi Marmara Derneği’nin üyesi olduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu ile beraber aylardır büyük bir özgürlük filosunun hazırlığı içerisinde olduklarını hatırlatan Songür, “Dünyanın farklı yerlerinde gemi sahipleri arkadaşlarımızla bu koalisyonu kurduk. Türkiye'de de Vicdan Gemi’miz bu filonun bir ortağı olarak hazırlandı. Bundan 45 gün kadar önce buradan çıkış yapmak için liman çıkış belgesi başvurusunu yapmıştı. Normalde bu işlemler sadece 15 dakika sürmesine rağmen bize günlerdir cevap verilmedi. Bununla alakalı hukuki ve resmi olarak Liman Başkanlığı’nın hiçbir şekilde bu gemiyi durdurmaya yetkisi yokken maalesef 45 günden bu yana Vicdan Gemisi’nin çıkış evrakına cevap verilmiyor. Bununla alakalı dilekçe vermemize rağmen bir cevap verilmiyor. Aynı zamanda Özgürlük Filosu Koalisyonu adına resmi temsilcisi olduğum gemiye girişim yasaklandı. Normalde sadece yüz metre arkamızda bulunan bu gemiye her gün girebilir ve resmi temsilcisi olduğum için ziyaret edebilirim ama limanlara girişim de yine hukuki olmayan bir şekilde yasaklandı.” dedi.

“Liman çıkış evrağı verilene kadar burada nöbetteyiz”

Gazze'de yaşanan soykırıma karşı artık sessiz kalmak istemediklerini dile getiren Songür, “Özgürlük Filosunun başta Avrupa limanları sonra da Akdeniz'de yapacağı çalışmalarla Gazze'de ateşkesi sağlayacağına inanıyoruz. Onun için Ulaştırma Bakanlığı’na buradan çok açık ve net şunu ifade etmek istiyoruz: Liman çıkış evrağı verilene kadar burada nöbetteyiz; gitmiyoruz, gece-gündüz burada arkadaşlarımızla bekleyeceğiz. Çünkü burada hukuki olmayan, yasal olmayan bir süreç işliyor. Keyfi olarak, Liman Başkanlığı’nın yapmayacağı bir şey şu an maalesef önümüze prosedür olarak koyuluyor. Dünya vicdanı ayağa kalkmış durumda ve dünya vicdanı sivil inisiyatif Akdeniz'e inerek ateşkesin sağlanması ve Refah'ta bulunan yardımların geçişinin hızlandırılması için gerekli politik baskıyı uygulayacaktır. Onun için diyoruz ki; Vicdan Gemisi’ni engelleyemezsiniz. Her ne olursa olsun bu geminin bu limandan çıkışı için buradan özgürlük nöbetimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: Ya İslam ümmeti bir araya gelip kuvvet olacak yahut hepsi tek tek yok olacak HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: Ya İslam ümmeti bir araya gelip kuvvet olacak yahut hepsi tek tek yok olacak
Kaynak: ilkha