Bakanlık, acil jeneratör ihtiyacı için yaptığı çağrıda uluslararası toplumdan, BM ve uluslararası kuruluşlar ve tüm Arap, İslam ve dost ülkelerden sağlık sistemini kurtarmaya çalışmaları ve hastanelerin işleyişini sağlamak için gerekli yardımı yapmalarını istedi.

Gazze Şeridi'nin, hastanelere gerekli elektrik enerjisini sağlamak için yaklaşık 9 aydır jeneratörlere güvendiğini belirten Bakanlık, "Bu jeneratörler günün her saati durmadan çalışıyor ve birçoğu onarılması zor olan büyük teknik arızalara maruz kalmış ve bu jeneratörlerin bir kısmı doğrudan acımasız işgal tarafından tahrip edilmiş ve bombalanmıştır." dedi.

Jeneratörlerin bakım çalışmaları için gerekli yedek parçaların girişinin engellenmesi sonucunda, önümüzdeki dönemde bir dizi büyük jeneratörün hizmet dışı kalmasını beklediklerini ifade eden Bakanlık, bunun da hasta ve yaralıların kesin olarak hayatını kaybetmesi ve sağlık hizmetinin tamamen sona ermesi anlamına geldiğini vurguladı.

Bakanlık, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

"İşgal ordusu, Şifa Hastanesi, Nasır Hastanesi, Endonezya Hastanesi'ndeki tüm jeneratörleri ve son olarak Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nin jeneratörlerini imha ederek sağlık sistemini devre dışı bırakmaya çalıştı.

Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa Hastanesi'nde en önemli ana jeneratörlerden biri arızalandı ve hastane tek jeneratör ile hiç durmadan çalışıyor ve bu da felaketin yaklaştığı ve hastanenin tamamen hizmet dışı kaldığı anlamına geliyor.

Savaşın başlangıcından bu yana Sağlık Bakanlığı, ilgili birçok uluslararası kuruluşla jeneratör temini ve satın alınması konusunda çalışmalar yürütüyor ancak bu konuda bir sonuç alamadık ve bunun sebebi de işgalin engellemeleridir." (İLKHA)

Hindistan'ın döviz rezervleri yıllar sonra en sert düşüşü yaşadı Hindistan'ın döviz rezervleri yıllar sonra en sert düşüşü yaşadı
Kaynak: ilkha