Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

Yerel meyda, işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc mülteci kampındaki bir evi bombalaması sonucu 4 kişinin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

İşgal savaş uçaklarının Nuseyrat kampına saldırı düzenlediği, kampın kuzeyindeki işgal araçlarının yoğun ve gelişigüzel ateş açtığını aktarıldı.

İşgalcilerin, Selahaddin Caddesi'ndeki Ebu Sitta arazisi yakınında ile bir grup vatandaşı bombaladığı, Kızılay sağlık görevlilerinin, bir şehidin naaşını ve çok sayıda yaralıyı kentteki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne naklettiği bildirildi.

İşgal topçuları, Gazze şehrinin güneyindeki El Sabra mahallesinin güneybatısındaki vatandaşların evlerini bombalarken, işgal uçakları da mahalledeki El İstikabe Camii'nin yanındaki bir aileye ait bir evi bombaladı.

Öte yandan işgal ordusunun, Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Hava mahallesindeki üniversite koleji çevresindeki konut binalarını havaya uçurduğu, aynı zamanda işgal topçularının Zeytun mahallesinin güneyindeki vatandaşların evlerine doğru yoğun ateş açtığı belirtildi.

İşgal savaş uçaklarının Gazze şehrinin kuzeyindeki El Cela Caddesi üzerindeki Abdel-Al kavşağında bir aileye ait bir apartman dairesini bombalaması sonucu iki kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgalcilerin Gazze şehrinin batısındaki El-Rimal Kliniği önünde bir aracı bombalayarak üç kişiyi katlettiği belirtildi.

İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve hava saldırılarını sürdürerek 40 bin 738'ten fazla kişiyi şehit etti, 94 bin 154'ü aşkın kişi ye yaraladı; binlerce kurban da halen yollarda ve enkaz altında ancak ekipler onlara ulaşamıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha