Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

Bakanlık, yaptığı açıklamada, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde 130 ambulansı imha ederken 310'dan fazla sağlık sektörü çalışanını esir aldığını açıkladı. Saldırılarda 500 sağlık çalışanının şehit olduğuna dikkat çekildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki sağlık tesislerine ve çalışanlarına 340 saldırı düzenlendiği belirtildi.

İşgalin kasıtlı olarak tıbbi altyapıyı hedef almasının halkın temel sağlık hizmetlerine erişimden mahrum bırakılmasına yol açtığı vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, aşırı kalabalığın yanı sıra kötü su ve sanitasyon koşullarının önlenebilir hastalıkların ve erken ölümlerin artmasına yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin, güvenli olmayan su kaynakları ve 1,7 milyondan fazla zorla yerinden edilmiş insanın temel hijyen ihtiyaçlarının karşılanmaması nedeniyle bir halk sağlığı felaketiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

Bakanlık, anestezi ve antibiyotikler de dahil olmak üzere ciddi tıbbi personel ve malzeme sıkıntısının sağlık çalışanlarını hayat kurtarmak için mücadeleye zorladığını da sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanlığı, akut kıtlığın giderilmesi ve yaralıların yurtdışına hayat kurtarıcı tıbbi bakım alabilmesi için tahliye edilmesine yardımcı olmak amacıyla insani malzemelerin koşulsuz girişi çağrısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha