Hastanedeki sağlık yetkililerine dayandırılan haberlere göre, yetersiz beslenme ve uygun sağlık bakımının sağlanamaması nedeniyle bugün bir kız çocuğu daha hayatını kaybetti.

Yetkililer, ölen bebeğin beklenen doğum tarihinden 10 hafta önce doğduğunu belirterek, son çocukla birlikte bir hafta içinde açlıktan hayatını kaybeden çocukların sayısının 4'e yükseldiğini kaydetti.

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye de bugün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Son saatlerde hastanenin kreş bölümünde bir çocuğumuzu kaybettik. Son iki hafta içinde hastanede 250'den fazla çocuğa yetersiz beslenme belirtileri teşhisi koyduk ve Gazze Şeridi'nin çocukları da etkilemeye başlayan ve yetişkinleri de kapsayacak şekilde daha da kötüleşebilecek gerçek bir sağlık felaketiyle karşı karşıyayız."

Ebu Safiye, uluslararası kuruluşlara, gıda malzemeleri, içme suyu, yakıt ve atık imhası için gerekli ekipmanın girişine izin verilmesi de dahil olmak üzere kuzey Gazze'ye yönelik yardım çabalarını yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu.

Hastanedeki yakıtın sadece bugünlük yeterli olduğunu vurgulayan Ebu Safiye, acilen yakıt sağlanmaması halinde hastanenin hizmetlerini tamamen durabileceği uyarısında bulundu.

12 Haziran'da Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, insani yardımların kısıtlama olmaksızın gelmesine izin verilmediği takdirde Gazze nüfusunun yarısının Temmuz ortasına kadar ölüm ve açlık riskiyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarmıştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha