Güney Afrika'da ilk ölümden 24 saat sonra ülkedeki hastalıkla bağlantılı ikinci ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Böylece, ülkedeki mevcut mpox salgınında son beş haftada iki ölümle birlikte Güney Afrika'daki toplam maymun çiçeği vakası sayısı 6'ya yükseldi.

Vakaların Gauteng ve KwaZulu-Natal eyaletlerinde görüldüğü, son vakanın KwaZulu-Natal'da görüldüğü kaydedildi.

Bakanlığın sözcüsü Foster Mohale, hastalığa yenik düşen son hastanın Çarşamba günü KwaZulu-Natal'daki yerel bir hastaneye geniş lezyonlar, lenfadenopati, yorgunluk, ağız ülserleri, kas ağrıları boğaz ağrısı ve baş ağrısı şikayetleriyle kabul edildikten sonra mpox testi pozitif çıkan 38 yaşında bir erkek olduğunu söyledi.

Mohale, hastanın HIV virüsü ile yaşadığını belirterek, "Hasta maalesef KwaZulu-Natal'da test sonuçlarının pozitif çıktığı gün hayatını kaybetti." dedi.

Bakanlık, daha fazla salgınla mücadele etmek için en son vakaları ve ölümleri takip etmek üzere bir soruşturma başlattığını kaydetti.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Düşman, tüm kırmızı çizgileri aştı Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Düşman, tüm kırmızı çizgileri aştı

Mpox, maymun çiçeği virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Semptomlar arasında açıklanamayan akut döküntü ve sırt ağrısı, şişmiş lenf düğümleri, akut başlangıçlı ateş, baş ağrısı, kas ve vücut ağrıları ve düşük enerji yer alır.

Bakanlık, maymun çiçeği teşhisi konan kişileri, enfeksiyon riski altında olabilecekleri için hamile kadınlar, çocuklar ve bağışıklığı zayıf kişilerle temastan kaçınmaya çağırdı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha