Pyongyang, Mayıs ayından bu yana çöp yüklü 5.500'den fazla balon gönderdi. Bu durum uçuşları aksattı, yangınlara neden oldu ve hatta Güney'deki hükümet binalarına bile isabet etti.

İşgalin Gazze saldırısında bir anne ve 4 çocuğu şehit oldu İşgalin Gazze saldırısında bir anne ve 4 çocuğu şehit oldu

Pyongyang, söz konusu taktiğin Güney'deki aktivistlerin Kuzey'e propaganda taşıyan balonlar göndermesine yanıt olduğunu söylüyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı Lee Sung-joon gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kuzey'in çöp dolu balonlarının ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturması veya sınırı aştığı düşünülürse, Seul kararlı askeri adımlar atacak." dedi.

Balonlar sonucu herhangi birinin ölmesi durumunda çizginin aşılmış olacağını söyleyen Sung-joon, "kararlı" tedbirlerin tam olarak neleri kapsayacağına ilişkin ayrıntı vermedi.

Kuzey'in gönderdiği balonların çoğuna, sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmayan atık kağıt torbaları iliştirilmiş durumda ancak son haftalarda bazı balonlara iliştirilen yeni cihazların yangına yol açması üzerine endişeler arttı.

Kuzey'in mayıs ayında çöp dolu balonlar fırlatmasının ardından Seul, Pyongyang ile askeri anlaşmayı askıya aldı ve sınır boyunca hoparlörlerden propaganda yayınlarına yeniden başladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha