Irak'ın kuzeyine hava harekatı Irak'ın kuzeyine hava harekatı

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Pazar günü aşırı sıcak nedeniyle 70'li yaşlarda iki kadın, ondan önceki günlerde de 65 yaşındaki bir adamın hayatını kaybettiği bildirildi.

Bakanlığa göre ülke genelinde kavurucu sıcakların devam ettiği 20 Mayıs-4 Ağustos tarihleri ​​arasında üç yeni ölümle birlikte sıcaklık kaynaklı can kaybı sayısı 14'e yükseldi.

20 Mayıs-4 Ağustos tarihleri ​​arasında sıcaklık kaynaklı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gören toplam hasta sayısı, geçen yılın aynı dönemindeki 1.646'yı geçerek 1.690'a çıktı.

11 Haziran-5 Ağustos tarihleri ​​arasında yaşanan sıcak hava dalgası, 13 bin kültür balığının yanı sıra 277 bin kümes hayvanı da dahil olmak üzere toplam 303 bin büyükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu.

Geçtiğimiz haftadan bu yana ülkeyi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, ülke genelinde sıcaklıkların 35 derece civarında seyretmesine ve en yüksek 40 dereceye kadar çıkmasına neden oldu.

Meteoroloji ajansı, tropikal gecelerle birlikte aşırı sıcakların en az 15 Ağustos'a kadar devam edeceğini tahmin ediyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha