Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 hac ön kayıt ve yenileme işlemleri için 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında başvuruları almaya başladı.

Afyonkarahisar'da trafik kazası: 6 yaralı Afyonkarahisar'da trafik kazası: 6 yaralı

2025 hac ön kayıt ve yenileme işlemlerinde merak edilen konu ve aşamalar hakkında bilgi veren İnzar Turizm Diyarbakır Şube Müdürü Şeyhmus Taş; ön kayıt harç ödemeleri, kura çekimi, seyahat acentesi tercihinin belirlenmesi gibi konularda önemli detayları paylaştı.

Hac ön kayıt ve yenileme işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılacağını belirten Taş, "Diyanet İşleri Başkanlığı, 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında hac ön kayıt ve yenileme işlemlerini e-devlet üzerinden başlattı. İlk kez hacca gidecek adaylarımız ön kayıt için anlaşmalı bankalara 750 TL yatırdıktan sonra e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabilirler. Daha önce kayıtları yapılmış olanlar için bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı kayıt yenilemeyecek. Şahısların kayıtlarını e-devlet üzerinden kendileri yenilemeleri gerekir. Bu aşamada olabilecek bir aksaklık durumunda il müftülüklerine başvurmalılar." dedi.

Ön kayıt sonrası takip edilecek aşamaları aktaran Taş, kura çekimi ve acente tercihi hususunda şu ifadelere yer verdi:

"Ön kayıtlar bittikten ve hacı adaylarının sayıları belli olduktan sonra ileriki aylarda kuralar çekilecek. Geçen yılki bilgiye dayanarak eldeki veriler doğrultusunda hacı adayları yatırmaları gereken tutarı 3 ayrı taksit halinde Diyanet İşleri Başkanlığına ödemeyebilirler."

Taş, "Kuralar çekildikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı gidecek olan hacıların yüzde 60'ı kendileri, kalan yüzde 40'ını ise de özel acenteler götürüyor. İnzar Turizm olarak bizlerde diyanette ismi çıkan hacı adaylarımızı her yıl olduğu gibi bu sene de götürüyoruz. Bu da hacı adaylarının isteklerine bağlıdır. Hacı adayları bizimle veya başka bir acenteyle gitmek istiyorlarsa kuraları çıktıktan sonra e-devlet üzerinden bu tercihlerini yapabilirler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha