HAMAS'tan yapılan açıklamada, işgalci siyonistlerin Gazze Şeridi'nde, özellikle kuzey ve güney bölgelerinden gelen yüzbinlerce kişinin sığındığı, orta kesimlerinde silahsız sivilleri hedef almaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, bombalamaların ağırlığı altında yeni yer değiştirme emirleri çıkarılarak, ailelere karşı onlarca kişinin hayatına mal olan iğrenç katliamlar yapıldığı, bunun en sonuncusunun çoğu çocuk 16 kişiden oluşan bir ailenin de olduğu onlarca kişiye yönelik yeni katliamlar olduğu ifade edildi.

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Aralarında çocuklar, kadınlar ve yaşlıların da bulunduğu Filistinli sivillere yönelik bu ihlal ve suçların, Amerikan yönetiminin ve Batılı başkentlerin mutlak desteğiyle dünyanın gözü önünde devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu ülkeler, siyonist aşırılık yanlısı hükümete, halkımıza boyun eğdirmek ve direnebilmek gibi yanıltıcı hedeflerin peşinde Gazze Şeridi'ndeki acımasız imha kampanyasını sürdürmesi için gerekli korumayı ve zamanı sağlamaya devam ediyor." denildi.

Onuncu ay boyunca doğrudan ve kasıtlı olarak sivilleri hedef almaya devam eden bu siyonist davranışa, toplu cezalandırma ve etnik temizliğin en biçimlerinden birinde karşı uyarıda bulundu.

Onuncu aydır sivilleri doğrudan ve kasıtlı olarak hedef almaya devam eden ve "toplu cezalandırma ile etnik tasfiyenin" en çirkin biçimlerinden birini uygulayan işgalci siyonistlere karşı uyarıda bulunulan açıklamada, uluslararası topluma, Birleşmiş Milletlere ve kurumlarına sessizliği bırakıp Filistinli sivilleri koruma sorumluluklarını üstlenmeleri, sivillere karşı işlenen bu vahşi suçları durdurmak için çalışmaları ve siyonist savaş suçlularını işledikleri vahşi suçlardan sorumlu tutmaları çağrısında bulunuldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha