İstanbul'da Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde Eminönü Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına katılanlar, sık sık direnişin yanında olduklarını ve işgal rejimini lanetlediklerini belirten sloganlar attı.

Siyonist rejim 4 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu Siyonist rejim 4 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

“8 gün içinde Gazze'de binlerce sığınmacının barındığı 9 okul doğrudan bombalandı”

İşgal uçaklarının sekiz gün içinde Gazze'de binlerce sığınmacının barındığı 9 okulu doğrudan bombaladığını hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, “Şehitlerin bedenleri kilo ile tartılarak birbirinden ayırt edildi. Sağlam vücut bulamadıklarından kilo ile her bir insanı 70 kilo varsayarak cenazeler birbirinden ayırt edildi. Müslümanlar; film seyretmiyoruz, belgesel izlemiyoruz bizim şu an izlediklerimiz gerçektir, sanal değildir. Ümmet eğer şu vakıa için ayağa kalkmayacaksa ne için ayağa kalkacak? Ümmet bunun için öfkelenmeyecekte ne için öfkelenecek?” dedi.

“2 milyardan fazla Müslüman var, siz 1-2 milyon insana yapacak ticarete mahkûm musunuz?”

İşgal rejimi ile devam eden ticari ilişkilere sert tepki gösteren Aslan, “10 ayı aşkın bir süredir, ticaret kesilsin diyoruz; yeni bir şey öğreniyoruz. Bakıyoruz ki adamların enerjilerini de bizdeki tüccarlar veriyormuş; yahu her gün yeni bir şey çıkacağına biraz onurlu davransanız ve en azından insanların vicdanen başlattığı ambargoya kendinizce üzerinize düşeni yapsanız zor mudur? Oradan kazandığınız 3-5 kuruşu Allah size başka yerden ihsan edecektir. Siz oraya mahkûm musunuz?  2 milyardan fazla Müslüman var, siz 1-2 milyon insan ile yapacak ticarete mahkûm musunuz? Yazıklar olsun size. Orada insanlar öldürülüyor, son 24 saatte Gazze’de 30 tane saldırı gerçekleşti. 30 tane sivil, okul, hastane hedef alındı demektir. Değerli Müslümanlar uyanın artık. Bugün uyanmayacaksak ne zaman uyanacağız? Ne zamana kadar öteleyeceğiz.” şeklinde konuştu.  

Yapılan konuşmanın ardından basın açıklamasını Veysel Kaya okudu.

“Küfür, tek millet olmanın gereğini yerine getirirken İslam Ümmetindeki dağınıklık ve ihtilaflar içimizi acıtıyor”

Başını ABD’nin çektiği şer ittifakının sınırsız destek verdiği işgal rejiminin, Filistin’de gerçekleştirdiği soykırım devam ettiğini dile getiren Kaya, “Gazze’de başlayan katliam, Batı Şeria, Lübnan ve Yemen’i de içine alacak şekilde genişliyor. İslam coğrafyasındaki siyonist tehlike her geçen gün büyüyor. Büyük şeytanının öncülüğündeki kolektif haçlı cephesi, işgal rejimine destek vermek ve daha büyük katliamlar yapmak için Akdeniz başta olmak üzere Kızıldeniz, Hint Okyanusu ve Basra Denizi’ne yığınak yapıyor. Küfür, tek millet olmanın gereğini yerine getirirken İslam Ümmetindeki dağınıklık ve ihtilaflar içimizi acıtıyor. Peygamberimiz komşusu açken kendisi tok yatanı kendilerinden kabul etmezken, kardeşlerimizin açlıktan ölmesine, vahşice katledilmesine, namuslarının talan edilmesine seyirci kalan sözde İslam ülkeleri yöneticilerinin duruş ve temennileri içimizi acıtıyor. Aziz İslam Peygamberinin bir vücudun azalarına benzettiği kardeşliğimiz nerede kaldı? Vücudumuzun bir parçası olan Gazze can çekişirken neden birlik olup seferber olamıyoruz? Allah’ın lanetlediği kavimle mücadele yöntemi bellidir. Yüce Allah peygamber katili bu kavmi Kur’an-ı Kerim’de bizlere tanıtmıştır. Allah’ın Peygamberi de melun kavimle mücadelenin pratiğini nihayeti Hayber olan savaşlar silsilesi ile ortaya koymuştur. Dolayısıyla, ‘siyonistler ancak güçten anlar’ tezi Peygamber Efendimizin uygulamalarıyla da örtüşmektedir. Bu nedenle direnişin ana arteri HAMAS ve diğer direniş grupları ile Filistin dışında siyonistlere darbe vuran direniş ekseni öncelikle askeri olmak üzere ekonomik ve siyasi olarak desteklenmelidir.” diye belirtti.

“İslam ülkeleri, emperyalist yayılmacılığa karşı acilen yeni askeri ittifaklar yapmak zorundadır”

30 Temmuz’da Lübnan’da Fuad Şükür’e ve 31 Temmuz’da Tahran’da HAMAS lideri İsmail Heniyye’ye düzenlenen suikasta değinerek açıklamasını devam eden Kaya, “Suikastların hedefinde, siyonist ve emperyalist güçlerin Ortadoğu’yu işgal etme planını ve İslam coğrafyasının kalbine bir hançer gibi saplanacak olan arz-ı mev'ud emellerini hayata geçirmek, Nil ile Fırat arasındaki toprakların işgali için Filistin'e komşu ülkeler başta olmak üzere Türkiye, İran ve diğer ülkelerin dizayn edilmesi, bazı ülkelerin parçalanması ve bazı ülkelerde ise yeni kukla rejimlerin kurulması amacı vardır. Bu sebeple İslam ülkeleri, siyonist vahşete ve emperyalist yayılmacılığa karşı acilen yeni askeri ittifaklar yapmak zorundadır. Şehit Heniyye’nin de vasiyeti niteliğinde olan konuşmasında belirttiği gibi direniş grupları arasındaki ittifak ve vahdet tüm İslam Ümmetini kapsayacak şekilde genişletilmelidir.” dedi.

“İşgalcilerin, Yahya Sinvar’ın liderliği ile kahrolduklarını yakinen biliyoruz”

Kaya, son olarak; “İsmail Heniyye’nin şehadetinden sonra İslami Direniş Hareketi HAMAS, Yahya Sinwar’ı yeni lider olarak seçti. Ömrünün 23 yılını işgal zindanlarında, kalan kısmını ise mücadele sahasında ve cihat meydanlarında geçiren Sinwar’ın Filistin’deki direnişi zafere ulaştıracağına inanıyoruz. İsmail Heniyye’nin şehadetiyle sevinen işgalcilerin Yahya Sinwar’ın liderliği ile kahrolduklarını da yakinen biliyoruz. Bu vesile ile mücahit lider Sinwar’ı tebrik ediyor ve Yüce Allah’tan kendisini ve temsil ettiği davayı muzaffer etmesini temenni ediyoruz. Galip gelecek olanlar Allah’ın taraftarlarıdır.

Basın açıklaması, okunan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha