El Rişk, 26 yaşındaki Eygi’nin Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde gerçek mermiyle başına kasıtlı olarak ateş etmek suretiyle öldürülmesinin korkunç bir cinayet olduğunu söyledi.

 "Bu cinayet toprağımıza ve halkımıza açtığı savaşa karşı olan ve haklı davamıza destek veren herkesi susturmaya çalışan işgal rejiminin vahşiliğini gösteriyor." diyen El Rişk, Filistin ile dayanışma amacıyla gelen kadın aktivisti öldüren kurşunun işgal ordusunun Amerikan Yönetimi’nden aldığı aynı kurşun olduğunu belirtti.

El Rişk, işgal kuvvetlerinin o kurşunla Filistin topraklarının her yerinde Filistinlileri katlettiğini ifade ederek, işgal ordusunun işlediği ve bir Amerikan vatandaşının kurban olduğu bu cinayet karşısında “Katillerin hesaba çekilmesi ve yargılanması için Amerikan Yönetimi ve ABD Başkanı Biden harekete geçecek mi yoksa işgalcileri destekleyen Amerikan vatandaşlarıyla Filistinlileri destekleyenlerin kanları farklı mı?” sorusunu yöneltti.

HAMAS da dün yaptığı açıklamada, işgal kuvvetlerinin Nablus’taki Subeyh Dağı bölgesinde siyonist işgal yerleşimini protesto faaliyetine katılan ABD vatandaşının işgal kuvvetleri tarafından katledilmesini kınamıştı. (İLKHA)

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı
Kaynak: ilkha