HAMAS, tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu gece El Halil'in kuzeyindeki 'Gush Etzion' ve 'Karmei Tzur' yerleşimi yakınlarında gerçekleşen çifte eylem, halkımızı ve toprağımızı hedef alan işgal saldırganlığı devam ettiği sürece, direnişin vurmaya ve yayılmaya devam edeceğine dair açık bir mesajdır.

Mardin'de "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine açıldı Mardin'de "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine açıldı

Bu nitelikli eylemler, Batı Şeria'nın güneyindeki Halil el-Rahman'da yer alması ve işgalin Batı Şeria'nın kuzey vilayetlerine yönelik saldırganlığının, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına tanık olduğumuz bu hassas dönemde gerçekleşmesi bakımından simgesel bir önem taşımaktadır.

Bu eylemler İşgalin vatanın hiçbir parçasını izole edemeyeceğini ve Batı Şeria'daki halkımızın kahramanca direnişinin her zaman ve her yerde işgali şaşırtacağını göstermektedir.

Bu kahramanca eylem, siyonistlerin topraklarımızda kendi güvenliğini sağlayamadığını, kahraman direnişimizden daha acı darbeler alacağını ortaya koymaktadır.

Halkımızı ve direnişimizi, işgali caydırmak, saldırganlığını ve kötü niyetli planlarını engellemek için tüm çabalarını birleştirmeye, işgalin devam eden suçlarına daha fazla karşı koymaya ve yanıt vermeye çağırıyoruz."

İşgal rejimi medya organları, bu gece El Halil'in kuzeyindeki Gush Etzion topluluğu ve Carmei Tzur yerleşimi yakınında meydana gelen bombalı araç ve silahlı saldırıda en az dört kişinin yaralandığını duyurmuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha