ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde aday olmayacak.

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Biden, sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

2020 seçimlerinde başkan yardımcısı adayı olarak Kamala Harris'i seçmenin aldığı en iyi karar olduğunu kaydeden Biden, "Bugün de Kamala'ya partimizin adayı olması için tam destek ve onayımı veriyorum." ifadesini kullandı.

Biden, "Demokratlar, şimdi birlik olma ve Trump'ı yenme zamanı." mesajını verdi.

ABD Başkanı Biden'a teşekkürlerini ileten Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise "Başkan Biden, özverili ve vatansever bir şekilde tüm hayatı boyunca ne yaptıysa onu yapmaya devam ediyor: Amerika'yı ve halkını her şeyden üstün tutuyor" ifadelerini kullandı.

"Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim." diyen Harris "Demokrat Parti ve ülkeyi birleştirmek için elimden gelen tüm çabayı sarf edeceğim. Donald Trump ve 2025 Projesi'nin aşırıcı gündemini yenmek için gücüm dahilinde her şeyi yapacağım" şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "O, ülkemiz tarihindeki en kötü başkan. Ülkemiz tarihine açık ara en kötü başkan olarak geçecek. Başkan Yardımcısı Harris'i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak.” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti tüzüğüne göre, partinin adayıyla ilgili nihai kararı delegeler verecek.

Delegelerin çoğunluğunun oyunu kazanan kişi, Demokratların yeni başkan adayı olacak.

3 bin 930'dan fazla delegeden 1968'inin oyunu alan kişi, partinin başkan adayı olmaya hak kazanacak. (İLKHA)

Kaynak: ilkha