Çarşamba günü Herat Gümrüğü'nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında bir gümrük deposu ile birlikte gümrük kapısında bekleyen 40 tırın yandığı açıklandı.

İran'dan takviye olarak gelen itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiği büyük yangında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Herat Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gümrük ofisinde çıkan yangın sırasında sadece itfaiye ekibindeki 8 çalışanın müdahale sırasında dumandan etkilendiğini belirterek başkaca bir yaralanma veya ölüm vakasının bulunmadığını duyurdu.

Milyonlarca dolarlık zararın meydana geldiği yangın bölgesinde yapılan ön incelemede, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediği, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Herat Gümrük Müdürü Muhammed Hamid Ahmed, "Olayın nedeni henüz bilinmiyor, polis komutanlığı ve istihbarat teşkilatından oluşan ortak bir kurul, olayı soruşturmaya başladı" dedi.

Doğal Afetler Müdürlüğü Başkanı Nureddin Turabi, "Maalesef kayıp yüksek oldu ve biz buraya araştırma ve inceleme yapmak için geldik" diye konuştu.

Herat Gümrük Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan esnaf ve yerel yöneticiler taleplerini yetkililere aktardı.

Yangının, Herat Gümrük Müdürlüğü görevlilerinin ihmali sonucu çıktığını dile getiren Ticaret ve Yatırım Odası Müdür Yardımcısı Muhammed Yunus Momand, "Hükümete önerimiz, bu olayla ilgili özel bir kurulun atanması yönünde" dedi.

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Bazı tüccarlar, ülke gümrüklerinde yeterli imkânın bulunmadığını, milyonlarca dolarlık ticari malın bu ofislerin depolarında bulunduğunu dile getirerek, "Tüccarların mallarını koruyup muhafaza edebilecekleri standart bir sistem henüz kurulmadı. Yangınla mücadele konusunda da yeterli imkân bulunmuyor." diyerek bölgede yaşadıkları sıkıntıları anlattı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha