Lübnan'daki Hizbullah, Gazze'ye destek operasyonları kapsamında ve işgalci rejimin dün güneydeki Cuya köyüne yönelik saldırısına yanıt olarak birçok işgal bölgesini ve hayati tesisleri yoğun bir şekilde hedef aldı.

Siyonist rejimin dün geç saatlerde Lübnan'ın güneyindeki Cuya köyüne düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey bir saha komutanının da bulunduğu en az dört kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Hizbullah’ı, Ebu Talib olarak bilinen Talib Sami Abdullah'ın bir siyonist hava saldırısında şehit olduğunu toğruladı.

Hizbullah, yaptığı bir dizi açıklamada "Sasa" yerleşimindeki işgal ordusuna ait bir fabrikanın hedef alındığını duyurdu. Hedeflemenin güdümlü füzelerle gerçekleştirildiği, doğrudan isabet sağlandığı bildirildi.

Kuzey Lejyonu'nun Celile Tümeni yedek üssündeki yedek siyonist karargâhı ve Amad'daki depoları onlarca "Katyuşa" roketiyle hedef aldıklarını belirten Hizbullah, ayrıca düzinelerce Katyuşa roketiyle Eyn Zeytim üssündeki Kuzey Kolordu karargâhının hedef alındığını duyurdu.

Öte yandan onlarca Katyuşa roketi ve top mermisi ile Meron üssünde kuzey yönündeki Hava Kontrol Birimi ve Hava Harekat Dairesi karargâhının da hedef alındığı aktarıldı.

Hizbullah ayrıca işgal altındaki Şeba Çiftlikleri'ndeki "Ruveysat el-Karn" ile işgal altındaki Kfar Shuba tepelerindeki "Ramda" ve "Al-Samaka" arasında bulunan birçok işgal bölgesini tam isabet hedef aldıklarını duyurdu. Top mermileriyle da “Ramia” ve “El-Raheb” mevzilerinin de hedef alındığı bildirildi.

Siyonist işgalciler katlettikleri Filistinlinin naaşını tekmeleyerek çatıdan attı Siyonist işgalciler katlettikleri Filistinlinin naaşını tekmeleyerek çatıdan attı

Lübnan merkezli El Meyadin Tv, Hizbullah'ın bugünkü operasyonlarının, sayı ve tür bakımından savaşın başlangıcından bu yana görülen en büyük füze saldırısı olduğunu bildirdi. TV,  füze atış operasyonlarının yaklaşık yarım saat sürdüğünü ve onlarca roketin kullanıldığını aktardı.

Yangın çıktı, siyonist  yerleşimciler kaçtı

Bu kapsamda işgal medyası, son bir saat içinde kuzeydeki yerleşimlere yönelik 200'den fazla roketin atıldığı saldırıların kaydedildiğini bildirdi.

İşgal medyası da füze saldırılarının güney Lübnan'dan kuzeye doğru durmadan fırlatıldığını, Lübnan'dan başlatılan füze saldırılarının sayı ve tür bakımından savaşın başlangıcından bu yana görülen en büyük füze bombardımanı olduğuna dikkat çekti.

Siyonist medyası, 32'den fazla yerleşim yerinde sirenlerin çaldığını, Tiberya, Safed ve çevresi ile çok sayıda yerleşim yerinde patlamaların yankılarının iyi duyulduğunu bildirdi. 

İşgal medyasından yer alan haberlere göre, Güney Lübnan'dan Celile'ye doğru 100'den fazla roketten oluşan bir roket salvosu fırlatıldı.

Hedeflenen bölge çok geniş ve Tiberya'yı da içeren işgal rejiminin derinlikleri hedef alınıyor. Tiberya'da onlarca patlama duyuldu. Ekim ayından bu yana ilk kez Tiberya'da sirenler çalıyor.

İşgal medyası, "Savaşın başlangıcından bu yana benzerini görmediğimiz, olağanüstü bir roket fırlatmasıyla karşı karşıyayız." dedi.

Hizbullah'ın son füze saldırısı sonucu Safed'de birçok yerde elektrik kesildi. Akka ve Hayfa'da patlamaların yankıları duyuluyor. Meron Dağı yakınlarındaki işgal rejiminin askeri üssüne çok sayıda füze düştü. (İLKHA)

Kaynak: ilkha