Bangladeş'in eski Başbakanı yaklaşık 200 olaydan suçlanıyor Bangladeş'in eski Başbakanı yaklaşık 200 olaydan suçlanıyor

Lübnan'daki Hizbullah, işgal altındaki Tiberya'nın batısındaki "Samson" teknoloji üssünü vurarak bu savaşta ilk kez "Fadi 3" füzesini hizmete soktu.

Samson üssünü Fadi 3 füzeleriyle bombaladığını duyuran Hizbullah, üssün bir liderlik işlem merkezi ve bölgesel bir işlem birimi olduğunu açıkladı.

Lübnan medyası direnişin "Fadi 3" füzeleriyle bombaladığı "Samson" üssünün Lübnan sınırına yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta olduğunu ve Tiberya Gölü'nün batısında yer aldığını ve işgal "ordusu"nun Kuzey Komutanlığına ait olduğunu açıkladı.

Aynı şekilde direnişçiler Roş Pina yerleşimini füze rampalarıyla hedef alırken, kuzeydeki Nimra üssündeki ana depoları da onlarca füzeyle bombaladı.

Direniş, yaptığı açıklamalarda, bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına, onların cesur ve onurlu direnişine destek vermek, Lübnan'ı ve halkını savunmak amacıyla geldiğini doğruladı.

Bu kapsamda işgal medyası, Safed yakınlarındaki Rosh Pina'ya 4 füzenin düştüğünü, çok sayıda can kaybına ve altyapıda hasara yol açtığını aktardı.

İşgalin birçok bölgesinde sirenlerin çaldığı, Hizbullah'ın bir buçuk saat içinde kuzeye doğru 105 füze ateşlediği bildirildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha