HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı 11'inci Arapça şiir yarışmasında Türkiye birincisi olan imam hatip öğrencisini okulunda ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hakkın yanında yer alırsak batıl yok olmaya mahkumdur Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hakkın yanında yer alırsak batıl yok olmaya mahkumdur

HÜDA PAR Adıyaman il Başkanı Mustafa Yetiş ve beraberindeki heyet, 11'inci Arapça şiir yarışmasında Türkiye birincisi olan Şehit Necati Sayın Lisesi öğrencilerinden Muhammed Oğuz Ünsal ve şiir okumaya hazırlayan öğretmenlerini ziyaret ederek hediye takdiminde bulundu.

Başarıya giden yolda hazırlık çalışmalarından bahseden okul öğretmenlerinden Muhammed Ahmet, "Başarılı olacağımıza inanarak gittik ve birinci olduk" dedi.

Ahmet, "Mayıs ayında Adıyaman Şehit Fazıl Gürs Okulu'nda bir yarışma oldu. Biz de bu yarışmaya birinci olmak için katıldık. İlk olarak harflerin mahreçleriyle başladık çalışmamıza. Şiirin gerçek manasını anlayarak devam ettik. Allah'ın izniyle Adıyaman'da birinci olduk. Daha sonra beşinci bölge olarak adlandırılan yarışmaya katıldık ve video gönderdik. Allah'ın izniyle beşinci bölgede de kazandık. Daha sonra Konya'ya gidip 11'inci Arapça şiir yarışmaları kapsamında yarışmaya katıldık. Gerçekten başarılı olacağımıza inanarak gittik ve birinci olduk." dedi.

"Birinciliği Gazze'deki arkadaşlarıma armağan ediyorum"

Yarışmada birinci olan Muhammed Oğuz Ünsal ise, "11'inci Arapça şiir yarışması kapsamında liseler arasında Türkiye biniciliğini kazandık. Birincilik sadece benim değil kazanmamda bana yardımcı olan Muhammed ve Ayşe hocalarıma da borçluyum. Bu birinciliği Gazze'deki arkadaşlarıma armağan ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha