Kahta halkının yoğun ilgi gösterdiği program, yatsı namazı sonrası okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ramanlı: Batman için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz Ramanlı: Batman için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz

HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanı İrfan Demiral'ın selamlama konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, ilahi ve ezgileriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Daha sonra katılımcılara yönelik bir konuşma yapan HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, Filistin'de, Gazze'de yaşanan siyonist vahşete karşı dünya ülkeleri suspus olsa da Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

"Hepsi suspus"

Sözlerinin başında Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çeken Ramanlı,"50'den fazla İslam ülkesi var. Ama hepsi suspus, bir avuç siyoniste haddini bildirecek bir İslam ordusu yok, bir İslam ülkesi yok. Hepsi birbirine bakıyor. 'Biri adım atsa da bu zulümden kurtulsak' diye bekliyor. Çünkü hiç biri kendinde o cesareti, kendinde o imkanı bulamıyor. Hatta daha ötesini söyleyeyim bazı İslam ülkesinde iktidarda olan kukla rejimler maalesef işbirlikçi piyonlardan zaten bir beklentimiz yok, olmadı, olamaz. Ama bizler her vesileyle mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, kalbimizin onlarla attığını, onların acısını yüreğimizde hissettiğimizi cümle aleme de kendi nefsimize de bütün insanlığa da duyurmak zorundayız." dedi.

"Boykota devam edelim"

Filistinlilere yaşatılan vahşete karşı Müslümanın yapması gerekenleri sıralayan Ramanlı, işgal rejimine ait veya onlara destek veren şirketlerin ürünlerine karşı uygulanması gereken boykotun önemine vurgu yaptı.

Ramanlı, "Tiyatro gösterisi yapan kardeşlerim üç şeye dikkat çektiler. Birincisi dua, 'Dua Mü'minin silahıdır.' Rabbimiz bize Kur'an-ı Kerim'de, 'Duanız olmasa ne kıymetiniz var? Peygamber Efendimiz (Aleyhissalatu Vessellem) bize buyuruyor. 'Dua Mü'minin silahıdır.' Kardeşlerimizi dualarımızdan eksik etmeyeceğiz. Hem kardeşlerimize edeceğiz hem zalimlerin kahrolmasını dileyeceğiz hem de kendimize dua edeceğiz. Güçlenmemiz için cesametimizin artması için, imkana kavuşmamız için kendi elimizle bu zulmü durdurmak için kendimize dua edeceğiz. İkincisi boykot... öyle küçümseyip geçmeyin. siyonistlere açıktan desteğini veren bütün malları boykot ediyoruz. A'dan Z'ye her ne varsa. Boykotla onların güçlerini zayıflatmaya gayret etmeliyiz. Bu da bizim elimizdeki ikinci silah. Üçüncüsü maddi destek. Bu parkta oynaşan çocuklarımız belki huzur içinde, emniyet içindedir. Ama Gazze'deki kardeşlerimiz, onların çocukları aç, susuz ve maalesef başlarını koyacakları bir çatıdan mahrumlar. Emeğimizden, gelirimizden mutlaka ama mutlaka bu kardeşlerimize de pay ayırmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Mazluma destek olacağız"

Gönüllere dokunmanın önemine değinen Ramanlı, "Geçen sen asın felaketi olarak adlandırılan depremden Kahta da maalesef nasibini alan ilçelerimizdendi. Yavaş yavaş yaralar sarılıyor. Bir düzen getirilmeye çalışılıyor. İnşallah en kısa zamanda bütün yaralar sarılır. Maddi yaralar sarılır, maddi imkansızlıklar giderilir, düzen yeniden kurulur, bunlar kolay. Esas olan gönülleri ihya, şahsiyetleri ihya edebilmektir. Esas olan maneviyatla zinetlenebilmektir. İşte bu konuda siz bacılarıma ve siz kardeşlerime  çok büyük görevler düşüyor. Yanınızda, evinizde, komşunuzda, sokağınızda, mahallenizdeki insanlardan haberiniz olsun. Yoksulun elinden biz tutacağız. Mazluma biz destek olacağız. kimsesizin kimsesi biz olacağız. İtilmişin kardeşi bizler olacağız. Eğer böyle yaparsak işte o zaman güçleneceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha