İşgal rejiminin Lübnan'a yönelik saldırıları ve bu sabah HAMAS lideri İsmail Heniyye'yi şehid etmesiyle ilgili İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Hepimiz birer İsmail Heniyye'nin mücahitleriyiz" ifadelerine yer verdi.

Siyonist işgal rejimi 10 bin 770 Filistinliyi esir aldı Siyonist işgal rejimi 10 bin 770 Filistinliyi esir aldı

İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da şehid edildiğini hatırlatan Dinç, "İşgalci ve soykırımcı israil tarafından İsmail Heniyye katledildi. Hiçbir ilke ve kural tanımayan soykırımcı israil tarafından katledildi. İsmail Heniyye sadece İslami Hareketi HAMAS'ın lideri değil, İsmail Heniyye tüm toplumun ve tüm insanlığın vicdanıdır. İnsanlığın haysiyeti için, insanlığın onuru için mücadele eden bir yiğittir. Bundan dolayı aslında bu topluluk da gösteriyor ki o tüm hissiyatlarımıza tercüman oluyor." dedi.

Şehid İsmail Heniyye'yi rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Dinç, "İsmail Heniyye'yi katlederek şehid ederek zannediyorlar ki bu dava bitecek. Filistin'in haklı ve meşru davası bitecek zannediyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Bugünden sonra hepimiz birer HAMAS'lıyız. Hepimiz birer İsmail Heniyye'nin mücahitleriyiz. Gücümüz nispetinde ne yapılması gerekiyorsa biz bunu inşallah yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. İsmail Heniyye'nin gidişi bizi zayıflatmadı, bizi daha da güçlendirecek ve bizi daha da birbirimize kenetleyecek. İnşallah bir gün gelecek Kudüs özgür olacak. Filistin özgür olacak. Yeryüzünde siyonizmin kalıntısı kalmayacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha