Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Mardin’e gelen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Artuklu ilçesine bağlı Dara Antik Kent’e yaptığı ziyaret esansında yaşanan elektrik kesintisinden dolayı ziyaretini telefon ışığıyla tamamladı.

Elektriklerin kesilmesi nedeniyle tarihi mekanları telefon ışığıyla gezmek zorunda kalan Ramanlı, bu durumun hem yerli hem de yabancı turistler için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Vatandaşların taleplerini anlayışla karşılayan Ramanlı, elektrik dağıtım şirketine, bu sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu.

Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği antik kentte saatlerce süren elektrik kesintisinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ramanlı, bu konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na taşıyacağını ifade etti.

“Mardin’in imajına zarar veriyor”

Ramanlı, "Dara Antik Kenti, ülkemizin önemli turistik değerlerinden biri. Burada yaşanan elektrik kesintileri hem ziyaretçilerin deneyimlerini olumsuz etkiliyor hem de ülkemizin imajına zarar veriyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için gerekli adımların atılmasını talep ediyorum. DEDAŞ kesintilere çözüm bulamıyorsa buraya bir jenaratör bıraksın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Malatya Valiliğinden şiddetli fırtına uyarısı Malatya Valiliğinden şiddetli fırtına uyarısı
Kaynak: ilkha