HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları, aileler ve çocuklarının eğlenceli zaman geçirmesi ve park alanlarındaki ifsat çalışmalarına karşılık manevi atmosfer oluşturmak amacıyla her hafta farklı adreslerde park etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesi Tema Park alanında düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Filistin'de Gazze direnişini konu alan sinevizyon gösterimiyle devam eden program, Özlem Ajans ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Ömer Çelik, gençlere yönelik yürütülen ifsat çalışmalarına dikkat çekerek günümüz gençliğinin sahabe hayatını örnek alması çağrısında bulundu.

"Günümüz teknolojisiyle gençlerimiz üzerinde çok ciddi oyunlar oynanıyor"

Tarih boyunca iki sınıf insanın gençler üzerinde plan yaptığını belirten Çelik, "Bunlardan biri peygamberler, alimler, bilginler ve seydalardır. Onlar bu davayı gençlere götürmüş, gençlerin Allah'a kulluk etmesini, Allah'ın medeniyetini tesis etmesini istemişler. Gençler üzerinde plan yapan ikinci sınıf insanlarda yeryüzünde ilahlık iddiasında bulunan, tuğyan eden; Allah'a, Peygambere ve onlara inananlara karşı savaş açan ehli küfürdür. Onlar emellerini, kötü fiillerini gençler üzerinden icra ediyor, sinsi planlarla manipüle ediyorlar. Bu iki sınıf kıyamet gününe kadar devam edecek." dedi.

Ehli küfrün gençleri zamanın oyun ve eğlence, şehve ve değişik aletlerle meşgul edip Allah ve davasından uzaklaştırmak istediklerinin altını çizen Çelik, "Her dönemin kendine göre gençlerimizi meşgul eden, oyalayan oyun veya eğlence türleri muhakkak vardır. Yüz sene önce farklı oyun ve eğlenceler vardı, bugün ise farklıdır. Günümüz teknolojisiyle ehli küfür gençlerimiz üzerinde çok ciddi oyunlar oynuyor ve büyük bir kısmında da maalesef başarılı oluyorlar. Bizleri istedikleri gibi manipüle edebiliyorlar. Öyle ki onlar gibi düşünüyor, onların uygun gördüklerini giyiyor, yiyor ve mekanlara gidiyoruz. Eğer öyle olmasaydı 11 aydır Gazze'de Müslümanları bombalayan israile desteğini açıkça ilan eden starbucks, mc donalds veya coca cola bu kadar rağbet görmezdi." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimiz sahabeyi örnek almalı ve her biri yürüyen Kur'an olmalı"

Gençler üzerinde büyük planların yapıldığına vurgu yapan Çelik, konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü:

Müftü Dolu: Sıkıntılarımızdan kurtulmanın tek yolu Peygamber Efendimiz'in hayatını örnek almaktır Müftü Dolu: Sıkıntılarımızdan kurtulmanın tek yolu Peygamber Efendimiz'in hayatını örnek almaktır

"Gençleri kendilerine benzetmek, algı dünyasını yıkıp kendi düşüncelerini yerleştirmek için çok ciddi bir hile var. Şehvet, telefon, internet ve modayla gençlerimizi dört bir yandan kuşatmışlar. Gençlerimiz bu konuda uyanık ve teyakkuzda olması lazım. Yeri geldiğinde burada Gazze'yi kurtarıp özgürlüğüne kavuşturacağız diye eylem ve protesto yapıyoruz. Gazze günde 2-3 saat telefon ve sosyal medyaya takılarak kurtarılamaz. Gazze'de 11 aydır mücadele eden o genç kahraman yiğitler, kendilerini köleleştiren bütün zincirlerinden kopmuş insanlardır. Namazlarına, oruçlarına ve zikirlerine dikkat edip Allah'a, Peygamber'e ve Kur'an'a olan bağlarını kuvvetlendirerek bu direnişi sürdürdüler. Kur'an ve sünnete bağlı olmayan, milliyetçilik adı altında yapılan savaşları tarih kitaplarından okunmuştur. Askeri imkanları olan 4 devlet 6 gün israile dayanamadı çünkü gaye Allah değildi. Fakat bugün bir avuç insan 11 aydır kahramanca direniyor."

Çelik, "Gazze'yi kurtarmak isteyenlerin Gazzeli gençlerden, ashabın hayatından öğrenmesi gereken çok şey var. Sahabe denildiğinde akla 40-50 yaşında insanlar geliyor fakat onlar o yaşlarda değildi. Hazreti Ali 9-10, Sad bin Ebi Vakkas 16-17, Erkam bin Erkam 17, Zübeyr ibn-i Avvam 14-15, Musab bin Umeyr 17-18 yaşlarındaydı. İşte o insanlar dünyayı ve dünyanın gidişatını değiştirdi. Gençlerimiz onları örnek almalı. Her bir gencimiz yürüyen Kur'an olmalı. Heyecana gelip duygularıyla hareket eden gençlik amacına ve hedefine ulaşamaz." şeklinde konuştu.

Çelik'in konuşmasının ardından Cennetin Gülleri ismiyle sahne alan çocuklar ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu.  

Çocukların ve ailelerine yönelik yapılan birbirinden eğlenceli aktivitelerden sonra program, kura çekilişinde kazananlara hediye takdimi ve yapılan ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha