Günlerdir Iğdır'da tahtakurusu sorunu alarm veriyor. Evleri ve işyerleri adeta istila eden tahtakuruları için vatandaşlar bir çözüm bekliyor.

Evini tahtakuruları basan bir ev hanımı cep telefonu kamerası ile çektiği videoda durumu ağlayarak anlatıyor.

Bazı vatandaşlar ise caddeleri tahtakurularının bastığını yine çektiği video ile anlatıyor.

Yaşanan sorunun biran önce çözüme kavuşması gerektiğini belirten Furkan Beyoğlu, Iğdır'da yaklaşık 30 binanın tahtakuruları nedeni ile boşaltıldığını belirtti.

Her tarafın adeta istila edildiğinin altını çizen Furkan Beyoğlu, "Tahtakurusu ile ilgili Iğdır'da herhangi bir tedbir alınmış durumda değil. Evimizi, işyerimizi tamamen istila etmiş durumdalar. Bu durum ile ilgili yetkililerle de görüştük. Yetkililer, 'bu şehirde köpeklerle mi, böceklerle uğraşalım' dediler bana. Evimizi, işyerimizi dezenfekte ediyoruz hiçbir şekilde bitmiyorlar, tükenmiyorlar. Sokakta, caddede, evde haşereler adeta cirit atıyor. Iğdır'da 30 bina bu haşere sorunu nedeni ile boşaltılmış. Yetkililer biran önce harekete geçmeli çünkü bize zarar vermeye başladılar. Her yerimizi gece uyurken ısırıyorlar. Bazı insanların vücutlarında ciddi şişlikler meydana gelmiş durumda. Biran önce müdahale edilmesi lazım." dedi. (İLKHA)

Tokat'ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama Tokat'ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Kaynak: ilkha