On bir ayın sultanı Ramazan ayı, 1 Mart Cumartesi günü başlıyor. Ramazan ibadetleri, 28 Şubat Cuma akşamı ülke genelindeki camilerde kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak. Ardından, 1 Mart sabaha karşı sahura kalkılarak Ramazan’ın ilk orucu tutulacak.

Bu mübarek ay boyunca Müslümanlar, oruç ibadetinin yanı sıra teravih namazı kılacak, Kur’an-ı Kerim okuyacak ve ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunacak. Kur’an-ı Kerim’de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi ise 26 Mart’ta idrak edilecek.

Ramazan ayı boyunca mukabele okunacak, fitre ve zekât gibi yardımlaşma ibadetleri yerine getirilecek. İlk iftar, 1 Mart akşamı açılacak ve Ramazan, manevi coşkunun zirveye ulaştığı bir dönem olacak. (İLKHA)

 

 

Adana'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı düzenlendi Adana'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı düzenlendi
Kaynak: ilkha