Irak'daki direnişten yapılan açıklamada, Filistin halkına ve direnişine destek vermek ve işgal suçlarına yanıt vermek amacıyla işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki işgal ordusunun Golani Tugayı'na ait bir gözlem üssünün hedef alındığı belirtildi.

Çin: Vatandaşlarımız israili en kısa sürede terk etsin Çin: Vatandaşlarımız israili en kısa sürede terk etsin

Açıklamada söz konusu operasyonun iki gün içinde gerçekleştirilen altıncı operasyon olduğu ve üssün insansız hava aracıyla hedef alındığı kaydedildi.

İşgal medyası da bu sabah Irak'tan güneydeki işgal altındaki Golan'a doğru fırlatılan çok sayıda İHA'yı durdurma girişiminin yaşandığını aktardı.

Dün, Irak direnişi "El-Arfad" İHA'larıyla işgal altındaki Filistin'in doğusundaki Ürdün Vadisi'nde işgal ait bir hedefi vurduklarını bildirdi.

Eş zamanlı olarak siyonist ordu radyosu, "Golan'ın güneyinde Irak'tan kalkan ve Suriye'den işgal rejimine geçen bir insansız hava aracı tespit edildiğini" duyurdu.

İşgal medyası ayrıca "doğudan birçok insansız hava aracı girdiğini" ve ardından Beyt Şe'an ve Ürdün Vadisi'nin yanı sıra işgal altındaki güney Golan'da sirenlerin çaldığını bildirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha