İran'ın BM Temsilciliğinden yapılan açıklamada, "İran yönetiminin, ABD başkanlık seçimlerine müdahale etme gibi bir amacı ya da gerekçesi yoktur" ifadelerine yer verildi.

İran'ın BM misyonu söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti ve ülkenin siber yeteneklerinin "karşı karşıya olduğu tehditlere karşı savunmacı ve orantılı" olduğunu vurguladı.

Dondurulan Rus varlıklarından Ukrayna'ya100 milyon euro aktarılacak Dondurulan Rus varlıklarından Ukrayna'ya100 milyon euro aktarılacak

"ABD başkanlık seçimi, İran'ın karışmadığı bir iç meseledir" diyen misyon, bun karşılık ülkesinin altyapılarına, kamu hizmet merkezlerine ve endüstrilerine yönelik çeşitli siber saldırı operasyonlarına maruz kaldığını hatırlattı.

Politico haber sitesi, Trump'ın kampanya operasyonlarına ilişkin belgeleri içeren anonim bir hesaptan e-postalar almaya başladığını bildirmişti. Kampanya, iç iletişimlerinden bazılarının hacklendiğini itiraf etti ve kanıt sunmadan suçu İran'a yüklemişi.

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung yaptığı açıklamada, "Bu belgeler, ABD'ye düşman yabancı kaynaklardan yasadışı olarak elde edildi, 2024 seçimlerine müdahale etmek ve Demokratik sürecimizde kaos yaratmak amacıyla tasarlandı." dedi.

Microsoft tarafından yakın zamanda yayımlanan bir raporda, İranlı bilgisayar korsanlarının Haziran ayında ABD başkanlık seçimlerinde görev alan "üst düzey bir yetkilinin" hesabına girmeye çalıştıkları belirtilirken, haftalar önce bir ilçe düzeyindeki Amerikalı yetkilinin hesabına girildiği ifade edildi.

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Trump, Demokrat aday Kamala Harris ile karşı karşıya gelecek. (İLKHA)

Kaynak: ilkha