İşgalciler Batı Şeria'da bir evi bombaladı: Şehit ve yaralılar var İşgalciler Batı Şeria'da bir evi bombaladı: Şehit ve yaralılar var

İki ülkeden yetkililer, Viyana'daki Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Konferansı'nın 68. olağan oturumunun oturum aralarında mutabakat zaptını imzaladılar.

IRNA'nın bildirdiğine göre söz konusu mutabakat zaptı, araştırma, eğitim ve ortak projelerin uygulanması konusunda ikili işbirliğini içeriyor.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Pazartesi günü ülkesinin nükleer silah geliştirme niyetinin olmadığını vurgulamış ancak, uranyum zenginleştirme programıyla ilgili uluslararası endişelerin yersiz olduğunu belirtmişti.

2015 yılında İran, yaptırımların hafifletilmesi karşılığında nükleer programını sınırlamayı kabul ettiği dünyanın dört bir yanındaki birçok büyük ülkeyle Ortak Kapsamlı Eylem Planı'nı imzaladı.

Anlaşma, ABD'nin 2018'de eski Başkan Donald Trump yönetiminde çekilmesinden ve Tahran'a yaptırımları yeniden getirmesinden bu yana tehlikede. Anlaşmayı yeniden canlandırma çabaları, Viyana'da çok sayıda müzakere turuna rağmen Ağustos 2022'den bu yana durdu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha