Filistin medyasına göre Siyonist Kanal 12, Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezindeki güvenlik kameralarının görüntülerini yayınladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Düşman, tüm kırmızı çizgileri aştı Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Düşman, tüm kırmızı çizgileri aştı

Görüntülerde işgal askerleri, Filistinli bir esire alçakça cinsel saldırıda bulunarak işledikleri suçu örtbas etmek için ellerindeki kalkanları kullanıyor.

İşgal askerinin, kamptaki Filistinli bir tutuklunun anüsünü yabancı bir cisimle zorladığı belirtiliyor. Bu nedenle Filistinli mahkumun rektum yırtılması, kaburga kırılması ve bağırsak yırtılması da dahil olmak üzere ciddi yaralanmalara ve kan kaybına maruz kaldığı, bunun sonucunda hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Daha önce siyonist kaynaklar, sahadaki bir gözaltı merkezindeki işgal mahkumlarının Gazze Şeridi'nden kaçırılan Filistinli bir esire cinsel saldırıda bulunduğunu söylemişti. Olay, işgal kuvvetlerinin merkeze baskın yapması ve sorumluları gözaltına alması noktasına getirmişti.

Filistinli esir kurumları daha önce, onlarca Gazzeli esirin hayatına mal olan işkence ve tecavüz vakalarına ilişkin raporların ardından, Filistinli esirlerin işgal zindanlarında alıkonulma koşullarına ilişkin uluslararası bir soruşturma yapılması ve bu alıkonulmaların insanlık dışı koşullarının gözden geçirilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha