Wafa'nın haberine göre şehrin güneyindeki Artah bölgesinin batısındaki ayrım duvarının bölümünde inşa edilen kapıda bulunan işgal kuvvetleri, şehrin güneyine ışık ve ses bombaları yağdırdı.

İşgalcilerin bu saldırısında duvarın bitişiğindeki tarım arazileri, seraların ve mahsullerin tamamen yandığı belirtildi.

Yangının, bölgedeki Filistinli çiftçilere ait açık tarım arazilerindeki zeytin ve avokado ağaçları ile sulama borularına da sıçradığı ifade edildi.

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

Rüzgarın da etkisiyle yangının büyüyerek bölgedeki geniş tarım alanlarına yayıldı. Sivil savunma ekipleri olay yerine gelerek uzun bir mücadelenin ardından yangını söndürmeyi başardı.

İşgal kuvvetleri, özellikle geçen yılın 7 Ekim'inden bu yana bölgede çiftçilere yönelik ihlallerini artırırken Filistinli çiftçilerin de ayrım duvarından 300 metre uzaktaki arazilerine ulaşmalarını engelliyor, seraları ve ekinleri yok ediyor.

İşgalci siyonistler Filistinlilerin topraklarına çadır kurdu

İşgal kuvvetlerinin saldırılarıyla eş zamanlı siyonist işgalci yerleşimciler de Ramallah'ın kuzeybatısındaki Bitello köyünde Filistinlilerin topraklarına çadır kurdu.

Yerel kaynaklar, işgal kuvvetleri tarafından korunan onlarca siyonist yerleşimcinin, köydeki Mustafa El-Ali Dağı'na baskın düzenlediğini, çadırlar kurduğunu ve işgalci rejimi sembolize eden bez parçalarını üzerlerine çekerek bölgede yerleşim karakolu kurmaya hazırlandığını bildirdi.

Geçtiğimiz 7 Ekim'den bu yana terör saldırılarını arttıran siyonist yerleşimciler, bu yılın başından bu yana Kudüs dahil Batı Şeria'da 1.334 saldırı düzenleyerek 7 Filistinlinin şehadetine neden oldu.

2024'ün başından Haziran sonuna kadar işgal yetkilileri, Batı Şeria'daki yasadışı yerleşim yerlerinde 39 ve Kudüs'te 44 plan da dahil olmak üzere bu yerleşimleri genişletmek veya yenilerini kurmak için 83 yapısal plan yaptı.

Aynı dönemde siyonist yerleşimciler de Filistinlilerin topraklarında Ramallah, El-Bireh, Nablus, Salfit, Beytüllahim, El Halil ve Kalkilya şehirlerinde çoğu 17 işgal ileri karakolu kurdular. Duvar ve Yerleşim Direniş Komisyonu'na göre işgal yetkilileri Batı Şeria'daki 11 işgal karakolunu sözde yasal hale getirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha