İşgal uçakları, Gazze'nin güneyinde Han Yunus'un batısındaki El Mevâsi bölgesinde yerinden edilmiş insanlar için kurulan çadıra saldırı düzenledi.

Sağlık kaynakları, Sınır Tanımayan Doktorlar Vakfı yakınındaki yerinden edilmiş insanlara yönelik bir çadırın hedef alınması sonucunda 1'i kadın ve 3'ü çocuk 4 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

İşgalin saldırdığı bu alan, daha önce işgal ordusu tarafından "güvenli insani yardım alanı" olarak sınıflandırıldığı iddia edilen alanlar arasında yer alıyordu ve işgal bölgeyi bu sınıflandırmadan çıkarmaya çalışıyor.

Bu kapsamda işgalciler, Han Yunus ve Deyr el-Balah şehirlerindeki "insani bölgeyi" daralttı; bölge sakinlerinden burayı terk etmeleri tehdidinde bulundu.

Gazze Şeridi'nin beşte birinden daha az bir alanda, işgalin devam eden saldırıları nedeniyle en temel yaşam gereksinimlerinden yoksun olan El-Mevasi bölgesi ve çevresinde (batı) 1,7 milyondan fazla yerinden edilmiş kişi yaşıyor.

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

El-Mevasi, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deiy El-Balah şehrinin güneybatısından başlayıp, Han Yunus'un batısından geçerek, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısına kadar uzanan, kıyı şeridi boyunca uzanan kumluk alanlardan oluşuyor.

İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve hava yoluyla saldırılarını sürdürerek 40 binden fazla kişiyi şehit edip, 92 bin 401 kişiyi yaralarken binlerce mağdur ise enkaz altında, yollarda kayıp ve ekipler onlara ulaşamıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha