Şeyh İkrime Sabri'nin dün akşam saatlerinde alıkonulması hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Halid Zebarika, Kudüs’teki işgal polisinin Şeyh İkrime Sabri’yi serbest bıraktığını ancak aynı zamanda Şeyh hakkında önümüzdeki Pazar gününe kadar Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiğini bildirdi. Zebarika, uzaklaştırma cezasının altı aya kadar uzatılabileceğini söyledi.

İşgal kuvvetleri 84 yaşındaki Şeyh İkrime Sabri’yi dün Mescid-i Aksa’da okuduğu Cuma hutbesinde şehit İsmail Heniyye için dua ettiği için Kudüs’ün Es-Savane Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek alıkoymuştu.

İşgal hükümeti bakanları ve işgal rejimi parlamentosu Knesset üyeleri Heniyye için dua eden Şeyh İkrime Sabri’nin alıkonulması alınması ve Kudüs’te ikamet izninin iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Şeyh İkrime Sabri, dünkü hutbesinde “Kudüs halkı ve çevresi, Mescid-i Aksa minberinden şehit İsmail Heniyye’yi Allah'a emanet ediyor. Allah’tan ona rahmet etmesini ve onu peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle birlikte cennetine yerleştirmesini diliyoruz” demişti. 

Suudi Veliaht: Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan israille diplomatik ilişki kurmayacağız Suudi Veliaht: Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan israille diplomatik ilişki kurmayacağız

HAMAS da yaptığı açıklamayla Şeyh İkrime'nin işgalciler tarafından alıkonulmasını kınayarak, bunu  “Mescid-i Aksa’ya açıkça saldırı” olarak niteledi.

Açıklamada,  Şeyh İkrime Sabri’nin alıkonulmasının ve sorguya çekilmesinin alimlere ve dini otoritelere saldırı olduğu, işgal kuvvetlerinin Kudüs’ün İslami kimliğini savunanları susturmaya çalıştığı vurgulandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha