Lübnan Sağlık Bakanlığı, işgalin sabahtan bu yana Lübnan'ın çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 100 kişinin şehit olduğunu, 400'den'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Saldırılarda şehit olanlar arasında kadın ve çocukların yanı sıra sağlık görevlilerini de olduğu bildirildi.

Bu, Hizbullah ile işgal arasındaki çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana bir günde görülen en yüksek şehit sayısı olarak kayıtlara geçti.

Pazartesi sabahından bu yana işgal kuvvetleri, güney Lübnan'daki köy ve kasabaların tamamını kapsayan, güneydeki Nebatiye ve Tire ile batı ve kuzey Bekaa bölgesine kadar uzanan saldırı dalgaları başlattı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, güneydeki Nebatiye ve Baalbek-Hermel vilayetlerindeki tüm hastanelerden yaralıları tedavi etmek için bazı ameliyatlarını durdurmalarını istedi.

İşgalin Gazze saldırısında bir anne ve 4 çocuğu şehit oldu İşgalin Gazze saldırısında bir anne ve 4 çocuğu şehit oldu

Lübnan geçici hükümetinin Başbakanı Necib Mikati, Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi ve aktif ülkelere "doğru olanın yanında durma ve Lübnan'a yönelik saldırıyı caydırma" çağrısında bulundu.

Mikati, işgalin Lübnan'a yönelik uzun süreli saldırganlığının "kelimenin tam anlamıyla soykırımsal bir savaşı temsil ettiğini ve amacının Lübnan köylerini yok etmek olduğunu" vurguladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha