İşgalci saldırganlık devam ederken, Lübnan geçici hükümetinin Başbakanı Necib Mikati, Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi ve aktif ülkelere "doğru olanın yanında durma ve Lübnan'a yönelik saldırıyı caydırma" çağrısında bulundu.

Mikati, işgalin Lübnan'a yönelik uzun süreli saldırganlığının "kelimenin tam anlamıyla soykırımsal bir savaşı temsil ettiğini ve amacının Lübnan köylerini yok etmek olduğunu" vurguladı.

Buna karşılık, geçici hükümette Enformasyon Bakanı'nın danışmanı olan Misbah El Ali, bakanın ofisinin, işgal tarafından ofisi boşaltma tehdidini de içeren bir ses kaydı aldığını doğruladı.

Çin: Vatandaşlarımız israili en kısa sürede terk etsin Çin: Vatandaşlarımız israili en kısa sürede terk etsin

El Ali, Lübnan'ın işgal tehdidine uluslararası forumlar aracılığıyla yanıt vereceğini vurguladı ve "bir hükümet binasına doğrudan tehdit yöneltmenin sonuçları olacağını" belirtti.

Lübnan medyasına göre işgal saldırıları sonucu 26 yaralının yanı sıra 2'si çocuk 4 şehidin naaşı Tibnin Devlet Hastanesi'ne ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı ise Malikiye, Butm Dağları ve Tire ilçesi çevresine düzenlenen baskınlarda 13 kişinin hafif yaralandığını duyurdu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha