İşgal rejiminin Batı Şeria'ya yönelik kapsamlı işgaline ilişkin İslami Cihad açıklamada bulundu. Açıklamada, işgalcilerin hedef ve gayelerine değinildi.

İşgale karşı Gazze'de olduğu gibi Batı Şeria'da da mücadele devam edileceği mesajını veren İslami Cihad, "Zalim işgalci, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki şehirlere ve kamplara karşı, önceden uyardığımız açık ve ilan edilmemiş bir savaşla kapsamlı bir saldırı başlatıyor. Bu saldırganlık, siyonist varlığın işgal altındaki Batı Şeria'yı zapt etmeyi, ilhak etmeyi ve kutsal mekanlarımız üzerindeki egemenliğini genişletmeyi amaçlayan yeni saha gerçekliklerini empoze etme girişimiyle çatışmanın ağırlığını işgal altındaki Batı Şeria'ya kaydırmayı amaçlıyor." denildi.

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

Açıklamanın devamında, "siyonist işgalcinin, işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı geniş askeri işgalin, bir sinagog inşa etmek de dahil olmak üzere, kötü niyetli Yahudileştirme planlarını uygulamaya çalışırken, Kudüs şehri ve kutsal Mescid-i Aksa üzerinde kontrol kurma planları bağlamında geliyor. Mescid-i Aksa'nın avlularında, tüm Arapların ve Müslümanların onuruna utanmazca meydan okumak ve bunu ihlal etmek, tüm uluslararası yasa ve sözleşmelere açıkça aykırıdır." ifadelerine yer verildi.

Mücadeleye devam edileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Batı Şeria'daki Kudüs Tugayları'ndaki evlatlarımız, hastanelerin kuşatılması, yaralı ve hastaların tedavi edilmesinin engellenmesi, kamp ve kasabalardaki sivil hedeflerin insansız hava araçları ve savaş uçaklarıyla bombalanmasının da dahil olduğu bu suça karşı en şiddetli savaşları veriyor. siyonist işgalci yüzlerce asker ve zırhlı araçlarla bu bölgeleri sıkı kuşatma altına almanın yanı sıra halkımıza diz çöktürüp iradesini kırmaya çalışıyor. Gazze'de olduğu gibi, Batı Şeria'da da siyonist varlık suçlarını işliyor; dünya bu suçları Arap resmi yetkilileri ve halkın eylemsizliğiyle izlerken, pek çok kişi işgalin halkımıza ve kutsallarımıza karşı işlediği suçlar karşısında kayıtsız kalıyor. Filistin halkını devam eden siyonist cinayet ve suç makinesi karşısında yalnız bırakıyor. İşgalci, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde açık bir imha savaşıyla iğrenç katliamlara devam ederken, Amerikan yönetiminin desteğiyle savaşın durdurulması, yardım malzemelerinin getirilmesi ve sivillere güvenli geçişlerin açılması yönündeki tüm uluslararası çağrıları görmezden gelirken, bu yaşanıyor. Bu suçları denetleyen ve onlara her türlü siyasi desteği ve askeri korumayı sağlayan ABD desteğiyle yapıyor."

Uluslararası topluma çağrıda bulunulan açıklamada, "Uluslararası toplumu bu katliam ve ihlallerin durdurulması için acilen harekete geçmeye çağırıyor ve bu saldırgan politikaların sonuçlarından tamamen işgali sorumlu tutuyoruz. Ayrıca Arap ve İslam halklarını, halkımızı ve kutsallarımızı desteklemek için acil ve etkili adımlar atmaya, haklı davamızı tasfiye etmeyi amaçlayan bu devam eden saldırıyı reddetmeye çağırıyoruz. Bu, sonu zafer veya şehidlik olan bir cihattır." denildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha