Muhtarlara akademik eğitim verilmesini içeren "Muhtar Akademisi Eğitim Programı İş Birliği" protokolü, İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Samsun'da uyuşturucu operasyonu Samsun'da uyuşturucu operasyonu

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner ve Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut'un hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Muhtarlarımız bir seçimden çıktılar. Bazı muhtarlar ilk defa seçildi, bazı muhtarlar ise geçmiş yıllarda muhtar olup tekrardan seçildi. İstanbul'da toplamda 961 muhtarımız, İstanbul Üniversitemiz ve Marmara Üniversitemiz ile birlikte bir eğitim vereceğiz. Muhtarlarımızın oluşturduğu konfederasyonlar destek verecek. Muhtarlar Daire Başkanlığı'mız da bu konuyu koordine edecek. Anadolu Yakası'nda Marmara Üniversitemiz ile birlikte Avrupa Yakası'nda İstanbul Üniversitemiz ile birlikte muhtarlarımızın vatandaşlarımıza hizmet verirken karşılaştığı sorunlar başta olmak üzere herhangi bir konuda öğrenmek istedikleri bilgiler yine muhtarlarımızın temel esasları genel bir şekilde üniversitelerimizin desteğiyle verilecek. Başta üniversite rektörlerimiz olmak üzere hocalarımızın ve bu işi koordine eden mesai arkadaşlarımıza, katılacak muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bununla birlikte muhtarlarımız, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceklerdir. Muhtarlarımızın her daim yanında olacağız." dedi.

Muhtarlarımızın pek çok geçmiş tecrübeleriyle beraber güncellemenin her zaman için yararlı olacağını belirten İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, "Özellikle dijital teknolojinin artığı yapay zekanın ilerlediği birçok şeyin bilgisayar programına dahil olduğu bu süreçte bu programlara kendi eğitim bilgilendirme süreçlerine dahil edebilecekleri yeni dersler ve farklı bakışlar olacak. Bizde bunları modül şeklinde takdim edeceğiz. Önemli bir konu belki sadece muhtarlarla kalmayıp daha pek çok şehrimizdeki yeri devam etmesini yararlı olacağı kanaatindeyiz. Cumhurbaşkanımız bu alana olan ilgisini valimizin destek verdiği protokol her ikisi içinde teşekkürlerimi iletiyorum. Biz de üniversite olarak üzerimize düşeni gerçekleştiririz ve daha iyi bir hizmet sunulmuş olur." diye konuştu.

Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut ise, İstanbul'da görev yapan 961 muhtar adına gerçekleştirilecek olan eğitim için İstanbul Valisi Davut Gül'e teşekkür ederek eğitimin daha güzel hizmet sunma noktasında büyük bir fırsat olacağını ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha